Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schimbare difuzor intervision sa1100rk

STReight

Recommended Posts

• Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• STReight

6

• zal

1

• barbulescuorlando

1

Cu unul cît mai asemănător constructiv şi la caracteristici. E de preferat să înlocuieşti şi perechea lui, de pe celălalt canal.

Difuzorul nu s-a ars .S-a deslipit firul leonic de firul de la bobina (Sunt lipite pe spider).M-am gandit la alta varianta . pentru a le imbunatati :-Le pun un filtru pe 3 cai-Schimb difuzorul de jos (de 20cm ) si il las doar pe el pentru bass.-Schimb cele doua difuzoare din fata ,si le pun e amandoua pe medi .-La difuzorul de 16cm din incaperea cu cel mare ii pun carcasa in spate .Boxa mea o sa aiba :-un dif de bass 20cm-2 dif medii de 16,5cm-un twEste buna ideea mea.Alte pareri?Nu cred ca arata bine difuzorul acela cu mov.

Guest Mircel

M-am gandit la alta varianta.

La pag. 23 din revista Tehnium 10/1988 am găsit articolul „Incinte acustice HiFi”. Poate te ajută.Eu nu-l pot ataşa deoarece „Fişierul este prea mare, mărimea maximă permisă este 500 KiB.”

Ai grijă ca la acele boxe, cele doua dif-uri de bas se pun în paralel pt a obține 4 ohmi. Dacă lași unul singur trebuie să iei de 4 ohmi.

Daca pui doua de medii, situația se repetă, fiecare trebuie sa aibă 8 ohmi ca în paralel să rămână de 4. Cel de înalte are 6 ohmi.

Când vei micșora volumul intern prin montarea unui capac peste medii si când vei monta alt dif de bas, cu alte caracteristici TS vei modifica total sunetul incintei. Un singur dif de bas nu face fată. Firul leonic s-a rupt pt ca boxa (prost făcuta) cobora prea jos în frecvență și antrena prea mult membrana. Eu am modificat 2 boxe Enzer ( aceleași cu ale tale) cumpărând SH 2 dif medii albe cu con, puse în serie cu cele de sus pt medii=4 ohmi și făcând partea de jos a incintei închisă, separând si micsorând volumul cât mi-a dat din calcule pt un dif de 21cm de la Monacor /4 ohmi. http://www.monacor.de/en/products/speak ... s/sp-202e/ Plus filtru pe trei cai.