Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

atena externa wifi

danutz-

Recommended Posts

Salut Momentan prind semal cu un modem SNC 2 liniute de la un vecin . Modemul(usb) este conectat la pc printr-un prelungitor usb . Modemul sta la geam dar ma intreb daca i-as face o antena externa (sa ii atasez o antena de router) pentru ca el are antena imprimata in placa . Las ajuta macar putin daca ia-s pune antena externa?

• Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• danutz-

4

• 25L91N11

1

• ggi

1

Top Posters In This Topic

L-ai ajuta fara indoiala daca ii pui antena externa, insa problma e a conectarii acesteia; daca are o mufa dedicata, totul e simplu, insa daca nu are si trebuie sa faci tu singur lipituri pe placa... va fi ceva mai greu; la frecventa aceea lipiturile sau traseele modificate pot induce atenuari si modificari ale calitatii semnalului; in aest caz ar fi fost mult mai recomandat un router GSM/3G.

• 2 weeks later...

Am cuplat de multe ori USB dongle Wi-Fi la antenna din link.

http://martybugs.net/wireless/collinear.cgi

Am folosit o bucata scurta de cablu coaxial 50 ohms(de calitate) in loc de mufa. Am interrupt antenna de pe cablaj. Am bagat antenna intr-un tub (cum se vede in link) si dupa aceea am bagat modemul usb in alt tub mai gros conectat la cel subtire printr-o mufa de PVC (toate cumparate de la materiale sanitare). Cablul care iese din antenna era defapt un prelungitor de cablu USB. Nu este cine stie ce capodopera insa se simte diferenta.