MaxSteel Posted August 16, 2006 Share Posted August 16, 2006 Salut!Recent am transformat un hard disk de laptop care-si daduse obstescul sfarsit intr-un difuzor prin conectarea celor doua fire ale bobinei partii mobile a hard-discului (voice coil) la iesirea audio a calculatorului.Si chiar se aude sunetul.E drept, cam incet si doar pe o banda limitata de frecventze, dar se aude. Si un link la un experiment asemanator... http://hackedgadgets.com/2006/04/25/top-5-uses-for-a-dead-hard-drive/4 Link to comment
Guest maximus Posted September 13, 2006 Share Posted September 13, 2006 m-ai spart...sunt hi-fi ? ) cool Link to comment
Blind Posted September 13, 2006 Share Posted September 13, 2006 Nici nu e vechi topicul asta, sa nu mai spun ca era pur informativ.... Link to comment
matzah Posted May 1, 2007 Share Posted May 1, 2007 MI-am facut o pereche de "casti" din 2 motoare de hard disk-uri normale. Cele care invart platanele. Partea buna : Au un bass surprinzator de bun si destul de "curat" Vibreaza in timp ce merg si iti misca nitel capu' dand impresia de volum mare si bass.Arata futuristic. Partea proasta: Reproduc inaltele distorsionat. Nu-i nici o problema, eu le folosesc drept casti subwoofer. Sa vad ce alte motoare si hard-uri mai dezmembrez pentru niste inalte :smt003 N-au tocmai cel mai bun SPL. Eu bag cam 50 W in ele. La 50W nu e bine sa te pretezi la mai mult de o melodie, altfel se incing ca dreacu, put si ulterior se ard evident....Trebuie imperecheate motoarele. Hitachi si Seagate au SPL mare :smt003 Seagate are si dinamica buna - Maxtor nu's bune, nu suna.... Hi-Fi. :smt005 Am corectat cu niste condensatoare "raspunsul" in frecventa. Acu caut ceva pe post de inalte si im fac o pereche de casti cu 4 motoare de hard. O sa atasez in viitor si poze cu "creatia" pentru cei interesati. Am lasat si un platan pentru fiecare motor deoarece se comporta ca o.. ma rog.. membrana. Discurile provin de la un alt hard, ideea e sa fie cat mai usoare, inertia conteaza, masa totala a ansamblului prea mica iarasi conteaza. Aa da. Sunt un om teribil de plictisit. :smt006 Link to comment
MaxSteel Posted October 9, 2007 Author Share Posted October 9, 2007 Salut!Poate uploadezi niste poze cu "sistemul" Hi-fi.:)Eventual un filmulet pe youtube cu sunet.... :tonqe: Link to comment
Recommended Posts