Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

detectie PMD2P analogic

criss

Recommended Posts

am o problema cu senzorii PMD2P de la paradox, merg cand vor. Sunt conectate la centrala paradox 5000.cateodata detecteaza cateodata doar palpaie ledul si cateodata nici nu se aprinde. reglajele la senzorii sunt maximi. sensibilitate/reactie.ce nu fac bine? sunt 4 la nr ... nu exista ca toti 4 sa fie dusi.

• Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• criss

3

• Quant

2

Top Posters In This Topic

Eu cred ca senzorii functioneaza normal. Spre deosebire de un senzor cablat, daca prin fata unui senzor wireless se trece in mod repetat intr-un interval scurt de timp, acesta intra in modul de conservare a energiei (economisire a bateriilor), mod in care nu mai transmite spre centrala semnal de zona deschisa, chiar daca este miscare in incapere. Modul de economisire a energiei dureaza cateva minute.Senzorul Paradox PMD1P functioneaza astfel: daca intr-un interval de timp de pana la 5 minute sunt transmise 2 semnale de zona deschisa (LED aprins pentru 2 secunde), senzorul intra in modul de conservare a energiei pentru 3 minute, timp in care nu va mai transmite semnal de zona deschisa spre centrala (LED-ul va semnaliza scurt, intermitent o eventuala miscare).Senzorul Paradox PMD2P nu stiu ce particularitati are, dar banuiesc ca functioneaza asemanator, daca nu identic cu senzorul Paradox PMD1P, cel putin in ceea ce priveste modul de conservare a energiei (a se vedea prospectul).Pentru a proba un senzor din cei pe care i-ai montat, nu intra in incaperea respectiva timp de cel putin 5 minute (pentru ca senzorul sa iasa din modul de conservare a energiei), dupa care intra in incapere fiind foarte atent sa observi daca LED-ul senzorului se aprinde pentru 2 secunde in momentul in care a detectat miscarea. Eventual cineva sa stea langa tastatura sa surprinda daca aceasta afiseaza zona respectiva ca fiind deschisa (tot pentru 2 secunde). Odata ce senzorul va intra in modul de economisire a energiei, daca doresti sa reiei testarea lui, va trebui sa iesi din incapere si sa astepti cel putin 5 minute.

aceeasi descriere o are si PMD2P! dar tot dupa descriere in modul de economie ea trebuie sa semnalizeze prin led detectia chiar daca nu transmite zona deschisa spre centrala. in cazul meu doar rapid clipeste (uneori) si dupa aceea nimic... mort!

Cred ca nici nu conteaza prea mult daca se mai aprinde sau nu LED-ul in timpul in care senzorul se afla in modul de conservare a energiei si este miscare in raza lui. La multi detectori wireless proveniti de la alti producatori, LED-ul nu se aprinde decat in perioada de initializare/testare a detectorului. Important este ca, dupa iesirea din modul de conservare a energiei, detectorul sa transmita semnal de zona deschisa spre centrala la aparitia miscarii in incaperea respectiva (LED-ul aprins pentru 2 secunde), asigurandu-te de asemenea ca tastatura afiseaza, pentru scurt timp, faptul ca zona respectiva este deschisa.

aveam impresia ca detectorul/roalele sunt defecte deoarece nu afisau nimic.

To conserve the motion detector’s battery life, if the motion detector transmits two open zone signals (LED on for 3s)

within a five-minute period, the detector will fall into Energy Save Mode for approximately three minutes and will not

transmit any alarm signals. The red LED will continue to flash to indicate a detection. If the detector’s cover is removed

and then replaced while in Energy Save Mode, the first detection will trigger an alarm signal.