Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cablaj pe doua parti


Guest c_marius

Recommended Posts

Guest c_marius

Salut,Am o mica problema, nu reusesc sa fac cablajul sa corespunda PERFECT la gauri pe ambele parti.Ma puteti sfatui cum as putea rezolva aceasta problema?Cablajul il fac cu metoda foto.

Link to comment
  • Replies 16
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Solutie simpla : Acoperi cu ceva una din fetele cablajului (cu smoala dizolvata in diluant) si realizezi prin metoda foto cablajul pe fata ramasa (inclusiv gaurirea).Apoi acoperi cu aceiasi solutie de smoala dizolvata fata cablajului deja corodata.Cureti cu diluant fata cablajului necorodata si pozitionezi folia transparenta ghidandu-te dupa gaurile deja efectuate, astfel incat sa ai o suprapunere perfecta .

Link to comment

salut!eu mi-am suprapus perfect transparentele pt cele doua fete, dupa care le-am lipit cu scotch pe doua laturi astfel incat am obtinut un "plic" mai mare cu 2-3cm decat cablajul, in care am introdus fotorezistul dublu placat.plicul l-am "ciupit" pe doua laturi astfel incat sa pot fixa marginea fotorezistului de plic tot cu putin scotch, astfel incat sa nu se deplaseze atunci cand fac expunerea succesiv pe o fata si pe cealalta.la mine a mers

Link to comment

Salut ...incercati metoda lui " nicu_stef " veti avea mai multe rezultate bune decat va asteptati ... si mai trebuie sa aveti si obormasina prinsa pe un suport "aproape" perfect perpendiculara pe planul cablajului... si niste spirale de buna calitate ( HSS ..HIGH SPEED STEEL )si turatie mare la bormasina (>10.000 Rpm) :supz:

....dupa toate acestea sa ne auzim cu bine ..si cu cablaje cat mai frumoase " estetic " :weedman:

Link to comment

Cea mai buna soutie este cea data de "nicu_stef". Si eu asa fac circuitele dublu placate si ies SUPER. Lucrez cu trasee de 0,3 mm fara probleme. Singurul lucru necesar este ATENTIA. Chiar daca nu vei reusi din prima, la a doua placa vei fi MESTER.Succes.

Link to comment

http://www.interq.or.jp/japan/se-inoue/e_pwbm4.htm

De aici m-am inspirat si eu. Metoda e SUPER. Trebe lucrat cu atentie si rezultatul este garantat.

Cit priveste cutiuta ta, Felicitari !. Dar ai grije sa nu fie distanta dintre lampa UV si cablaj prea mica. Ar putea sa-ti creeze probleme.

Eu am facut "chestia" asta: http://www.electronics-lab.com/articles/uv_box_fluo/index.html . Tot aici gasesti si o varianta, ca cea facuta de tine.

Varianta facuta de mine chiar ca se incadreza in 100 Euro.

Link to comment

Intrebare: la ce tensiune alimentezi lampa? Daca o pui la 220 nu se arde instantaneu filamentul? N-am lucrat cu asa ceva pana acum. Si pe langa asta, din cate stiam...o astfel de lampa nu genereaza si ozon? Am vazut chestia asta intr-un proiect pe forum (ala cu mentinerea proaspata a alimentelor, al domnului Pasare Dan)

Link to comment
Guest c_marius

alex mm:45 secBlind:Nu se arde pentru ca filamentul la mine nu mai exista...l`am dat jos si am facut scurt intre cele doua lamele de la care pleca filamentul. :snakeman:

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines