Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recommended Posts

  • Replies 18
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Am gasit si eu datasheet ptr C5707 , ptr J59B nu , ptr ca la notatia asta netul nu da nimic .Dilema pentru mine este ca pe placa , pinii sant notati cu G, D S , ce corespunde tz mos .Notatile pe placa sant si pentrunul si ptr celalalt . Si da , am gresit este vb de J598 . Scuze .Stiu si eu sa caut pe net , dar cate odata cu notificarile mai noi ....e mai greu , nu trebuie sa va suparati . Orcum multumesc frumos .

Link to comment

C5707 il gasesti de cumparat online in Romania sub denumirea 2SC5707. E un tranzistor mai "shmecher" deoarece are hFE mare. Nu merge sa pui in locul lui un Darlington. Mai gasesti tranzistori asemanatori ca si caracteristici in imprimante laser, la invertorul de HV sau pe placile mai vechi ASUS, versiunea de tranzistor C5706 care merge in locul lui 5707.

Daca nu gasesti 2SJ598, poti sa folosesti linistit IRFU9024N caci pe asta sigur il gasesti.

Intre cei doi 5707 se afla un condensator cu valoarea intre 100 si 330 nF la 160V. Iti recomand sa-i inlocuiesti si pe aia deoarece deobicei se devalorizeaza foarte mult si o sa-ti moara din nou tranzistorii.

Dupa sau inainte de schimbarea pieselor trebuie sa refaci lipiturile la cele 2 trafo de inalte care alimenteaza tuburile CCFL ( am presupus ca sunt 2 dar s-ar putea sa ma insel ).

Pe langa toate astea mai trebuie sa inlocuiesti toti electroliticii din sursa si invertor.

Spor la treaba si succes.

Stimati tovarasi si pretini.

Link to comment

Am inlocuit tz cu 5707 si irfu9024 + c-urile . Am gasit la magazinul de piese . Nu l-am pornit fiindca dupa alte verificari , an mai depistat o dioda defecta . S458A , smd .Se conecteaza in drena mosului si masa .Am cautat o foae de date pe net dar , dar nu am gasit .Poate ma ajutati cu un pdf , sau cu ce as putea sa o inlocuiesc . Multumesc .

Link to comment

Mda, de aia am uitat. E o dioda Schottky de 3 A si 60V. Se poate inlocui cu SB360.Cred ca mai ai si o siguranta de 3A pe acolo care probabil ca s-a prajit. Daca nu gasesti siguranta de cumparat, poti sa pui o lita dintr-un cablu litat de la un prelungitor sau ceva de genul ala.In mare, cred ca invertorul tau arata cam asa:

Link to comment

Dioda este amplasata in zona invertoarelor , nu este prinsa in sursa , dupa schema dv , de altfel este buna schema , e cam aceiasi .Dioda pina la urma este buna . Am pornit monitorul si functioneaza bine , fara sa se incalzeasca ceva .Dioda este intradevar schottki , lucru de care nu am stiut si ma-m pacalit la verificarea cu multimetrul .Multumesc ptr informatii .

Link to comment

Daca nu gasesti siguranta de cumparat, poti sa pui o lita dintr-un cablu litat de la un prelungitor sau ceva de genul ala.

haideti sa nu ne mai inecam ca rromanes-ul la mal si sa incercam sa nu mai promovam deloc astfel de cirpaceli pe genunchi , tipice pentru lumea a 3 a ...! daca nu gasiti dvs deloc o siguranta smd de 3 amperi , atunci montati un soclu de siguranta 5x20 plus una bucata siguranta rapida de 3,5 amperi si tot e mai bine decit o lita oarecare ...!
Link to comment

Nu va mai certati , ca siguranta era buna , si nu a fost nevoie sa o inlocuiesc . Si da , este de 3A . Siguranta arata ca o punte din aceea romaneasca de 1A/50V , sau ce tensiune se mai fabrica atunci .pinky Da am vazut ca PDF-ul are 2 pagini . Dupa cum am zis mai sus , schema nu e identica , dar e foarte buna , si e tot cu TL1451 .Multumesc frumos pentru ajutor .

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines