Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv Nei,sasiu 11aK30


Recommended Posts

Salut am si eu urmatoarea problema la un televizor NEI cu sasiul din titlu: televizorul il bag in priza il pornesc de la buton se face ledul rosu, il pornesc de la telecomanda se face verde ledul, tensiunile la sursa le am cu mici diferente imediat pe dupa D808 am 113V si dupa D805 am vreo 9V. Astept cateva am asteptat cateva minute sa vad daca se inrosesc filamentele la tub si nimic, le-am masurat si nu sunt intrerupte. Inainte schimbasem BU808 cu altul si condensatorul de 10uF pentru ca tranzistorul care a fost se arsase erau toate picioarele in scurt, am verificat si nu am nici inalta tensiune tranzistorul sta rece. Ce ma sfatuiti sa verific sa nu scot toate piesele sa le verific una cate una.

Link to comment
  • Replies 11
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nu mai cumpara de la jepcarii aia din Alexandria, ai chiar la tine in Constanta un magazin foarte bun de piese electronice, dina-electronics.Schimba CI-ul cu unul dintr-o sursa sigura.

Link to comment

Am si eu o problema cu sursa.I-am schimbat CI-mc44608 (2buc ambele luate de la miv-rom )si imi arde violent r801 de 1k din pinul 8 la CI.Sa fie CI stifturi?

________________________________________________________________Nu mai porni tv-ul in halul asta ,fiindca s-ar putea sa-l faci PRAF.Remediaza mai intii SURSA ,decuplind U1 din intrare trafo linii sau dind afara traz. final linii Darlington BU808dfi(2sc5388)si montind in locul C-E becul de 220/60w....dai afara tranz final sursa Mosfet ca sa nu-l busesit din prima si acum te vei putea ''JUCA"" cu ci oscilator MC44608 pina acesta va avea prezenta tensiunea de 9v in pin 6 si obligatoriu impulsuri out in pin 5>>necesare ptr. grila tranz.final sursa Mosfet>>>Ai la dispozitie multe subiecte/discutii/metode pe acest Forum care este valabil si ptr/in special ptr. PUTUROSI...DACA NU citesti ,,bascula ,,de subiecte referitoare la depanarea sursei 11AK30 o sa te doara ,mult mai tare/rau si-o sa arzi un pumn de piese ,fara niciun rezultat :da
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines