Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

LCD Hannspree HSG1074


Recommended Posts

Buna seara!Acest LCD porneste si se aprind lampile pt. cateva secunde apoi intra in st-by.Am constatat ca tensiunea pt. invertor care banuiesc ca trebuie sa fie de 24v este de 18,6v.Am pus un bec ca sarcina pe bara de 24v si tot asa scade , sub 18 v.In acelasi timp si bara de alimentare de 12v este 10,2v.Sursa care este comuna cu invertorul are codul ua3810-01un-lf.Va rog sa ma ajutati cu o schema sau cu ceva detalii de ce nu tine in sarcina aceasta sursaVa multumesc!

Link to comment
  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 1 month later...

Acest LCD porneste si se aprind lampile pt. cateva secunde apoi intra in st-by.

O schemă n-am pentru el, dar părerea mea e că sursa e OK, dacă se aprind lămpile timp de câteva secunde. Problema e, se aprind toate?

 

Eu am lămpi de probă de la lcd-uri de diverse dimensiuni (recuperate de la cele cu ecrane sparte) și probez lămpile din afișaj una câte una. Sursa de alimentare monitorizează curentul consumat de fiecare lampă și intră în protecție dacă una dintre lămpi nu consumă, cred că asta se întâmplă la monitorul tău.

 

Presupunând că lcd-ul tău are 4 lămpi, dacă poți conecta la sursă 3 lămpi externe și câte una singură din lcd-ul tău, pe rând, te poți convinge dacă toate lămpile sunt OK. Eventual, așa verifici și sursa, o lași să funcționeze cu 4 lămpi externe și eu cred că n-o să mai intre în stand-by.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines