Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema amplificator cu 2sc5198 sau 2SA1941


Recommended Posts

va salut domnilor electronisti!nu ma prea pricep destul de bine la amplificatoare insa as vrea sa realizez un aplificator cu acesti tranzistori.detin cate doua bucati din fiecare si un transformator de 24v. ce vreau eu este o schema cu care sa realizez un aplificator. nu ma intereseaza puterea in wati, ci schema. daca puteti sa ma ajutati v-as fi recunoscator.multumesc!

Link to comment
  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Cu respectivul trafo nu mai ai ce să faci în zilele noastre, nu se mai folosesc scheme cu alimentare simplă, specifice anilor 60-70 din secolul trecut.Ptr respectivii trz alege orice schemă cu alimentare simetrică, de maxim +/-35V şi circa 70W/4 Ohmi sau +/-45V/70W/8Ohmi, conform cu pdf-ul producătorului.

Link to comment

acel transformator il am de la un sistem 5+1. tot de acolo am si tranzistorii.tranzistorii sunt functionali. i-am demontat dupa placa deoarece aceasta o am de la cineva impreuna cu transforatorul. mi-a fost data doar placa simpla. fara nimic altceva.. butoanele de volum, mufele de iesire intrare, si am hotarat sa fac un al amplif cu piesele dupa el. ma gandesc ca odata ce a fost alimentat de la acel transformator ca s-ar putea face cu el si un alt amplificator. NU am masurat sa vad daca are exact 24v.

Link to comment

Exista totusi optiuni si pentru alimentare asimetrica, cred ca important este sa accepti configuratia asta ca pe o alternativa simpla/ieftina si uneori utila, si nu sa o respingi din start ca pe ceva paria, asta fiind o problema de mentalitate destul de intalnita printre multi din cei care stiu sa faca amplifuri... cum apare ceva mai modern vechiul este marginalizat si alungat din orizont...

 

In fine:

 

 

Schema ii apartine lui @Smilex, cred ca am mai postat-o eu pe undeva... daca nu gasesti finali darlington cred ca poti folosi si acei 2sc/2sa in conexiune darlington cu alti bipolari medii, totusi finali darlington relativ ok se pot gasi destul de usor.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines