Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

cd player cu Delia


Recommended Posts

Probabil pentru multi este banal, as dori totusi un raspuns. Vad ca sunt destule probleme de adaptare, impedante , niveluri semnal, etc. Intreb, se poate cupla cu rezultate maxime la un "Delia" sau "Grundig RTV 650" un cd player vintage "Sony, Kenwood, etc. "? Este nevoie de vreo modificare? Multumesc !

Link to comment
  • Replies 13
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Doar să foloseşti un adaptor de la RCA la DIN, în cazul cînd mai are mufele originale Delia. Să nu foloseşti intrarea de pick-up (sau de cap magnetic, deşi asta e foarte rară e posibil să existe la Grundig) ci oricare dintre celelalte.

Link to comment

Multumesc "Zal", din pacate se pare ca iesirea cd este de 10 ori mai mare decat intrarea in amplituner. La Delia ( dupa instructiunile in poloneza) semnalul de intrare este mai mic sau egal cu 200mV in timp ce iesirea din cd este 2V. Banuiesc ca la diferenta asta trebuie facuta o adaptare cumva.

Link to comment

Eu am scoasa partea de "selector" si inlocuita cu o varianta cu relee si microcontroller, iar iesirea din acest controller nu mai stiu exact in ce "intrare" se diuce pe cablaj. Daca vrei ma pot uita. Eu folosesc foarte bine un CD player DENON, tuner, PCul etc si merg toate perfect in combinatia asta.

Link to comment

Multumesc pentru idee, pentru mine este destul de complicat asa ceva. Ce vreau sa spun este ca tin foarte mult la Delia si n-as vrea sa-i aduc vreo modificare fata de ce este acum, cand, functioneaza exceptional in toate modurile. Deci prefer un aparat pe care sa-l adaptez. Am citit ca unele cd player au iesire analogica variabila , alaturi de cea fixa si cea optica. Cumva cea "variabila" poate fi folosita in cazul meu? Multumesc!

Link to comment

Cred ca acea iesire "variabila" este iesirea de casti, care are mic reglaj de volum. Cautati schema si vedeti care este intrarea care nu are nicio "conditionare" a semnalului (nu are niciun preamplificator). Puteti atasa la aceasta intrare un controler dupa schema lui Danzup, cu telecomanda, ca aparat de sine stataor, complet separat de Delia.

Link to comment

Prin anii 80 au construit şi producătorii din lagărul socialist cd-uri pe şasiuri Philips (Tesla, Unitra, sovieticii), foloseau tot mufe DIN împreună cu restul lanţului audio şi nu i-a deranjat nivelul semnalului.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines