ole Posted August 11, 2006 Share Posted August 11, 2006 Salut. Dupa "indelugi" cautari pe net am gasit o schema de receptor ir pt pc cu controllerul at90s2313/tiny2313. Dat fiind faptul ca schema e mai veche nu am gasit at90s2313,dar am cumparat un tiny2313. Cu programul cu care ar fi trebuit sa programez at90s2313-u nu am reusit sa programez tiny2313. Am intrebat pe cineva si a spus ca cele doua controllere sunt echivalente dar softul necesita anumite modificari. Nu ma pricep la programat controllere asa ca am cautat un soft "designed for tiny2313". In cele din urma am reusit sa scriu in controller softu folosind avreal32.exe. Ei bine, tot nu merge. Sa fie de vina softu sau schema?Need help. Orice idee e binevenita.P.S. Se poate programa acest controller fara reset pin? Pt a asambla codul am folosit avrstudio4. Link to comment
sborkuti Posted August 11, 2006 Share Posted August 11, 2006 de obicei Uc avr vin setate din fabrica sa functioneze cu oscilatorul intern,tu trebuie sa setezi biti de configurare pentru oscilator extern Link to comment
ole Posted August 11, 2006 Author Share Posted August 11, 2006 de obicei Uc avr vin setate din fabrica sa functioneze cu oscilatorul intern,tu trebuie sa setezi biti de configurare pentru oscilator externDa ar fi o idee. Problema e ca nu am mai lucrat cu microcontrolere si nu ma pricep. Ma poti ajuta sa setez biti aia?Si cum ramane cu reset pinu ala?mai pot programa uc-u sau trebe sa cumpar altu? Link to comment
mitescu Posted August 12, 2006 Share Posted August 12, 2006 Daca nu cumva ai gresit cand ai postat, atunci vezi ca programul pe care il prezinti NU este pentru schema data. Schema este ptr IR to USB, iar programul (asa cum ii zice si titlul) este RS232<>USB.Pe de alta parte orice cod ptr AT90S2313 se potriveste perferct ptr TN2313. Invers NUIn schimb asa cum se spunea , la livrare MC-ul vine setat pe oscilator intern, asa ca la utilizare trebuie sa il setezi ptr high -crystal -extern. Tn2313 nu necesita reset extern , in schimb este bine sa pui o rezistenta la VCC (cca.10K), pentru evitarea unor "paraziti". Link to comment
ole Posted August 12, 2006 Author Share Posted August 12, 2006 Pai eu zic ca e softul bun. Eu am cautat pe net usb firmware for tiny2313 si asta am gasit, scris de Igor Cesko care acum lucreaza pt Atmel. Daca te uiti mai bine chiar la inceputul codului vezi ceva legat de TSOP. Acum am scris de pe mobil si n-am cum sa vad softu dar verific cand isi revine netu. Link to comment
ole Posted August 12, 2006 Author Share Posted August 12, 2006 Am verificat si e bun softu,adica n-am gresit cand am postat.Chiar daca nu ar merge telecomanda, tot ar trebui sa-mi recunoasca "device-u" cand il conectez la usb, dar nu merge :(. Daca m-ati putea ajuta v-as fi recunosvator. Link to comment
mitescu Posted August 12, 2006 Share Posted August 12, 2006 Mai studiaza softul pe care il ai, si vezi ca nu corespunde cu nici una din cererile tale Link to comment
ole Posted August 13, 2006 Author Share Posted August 13, 2006 Mai studiaza softul pe care il ai, si vezi ca nu corespunde cu nici una din cererile taleDupa cum am mai spus nu ma pricep la uC.E primul "proiect" cu uC pe care l-am inceput. Softul l-am gasit pe net si scrie ca functioneaza. Te rog sa-mi explici si mie ce nu e bun. Link to comment
ole Posted August 13, 2006 Author Share Posted August 13, 2006 Am atachat mai jos tot ce am despre treaba asta. Daca e si la Atmel eu zic ca ar trebui sa fie bun. Deci ce are?Daca softu totusi ar fi bun ce altceva ar fi de vina?Daca am dat reset pin disable mai pot "resuscita" uC sau tre sa cumpar altu(nu radeti)?P.S. Toate incercarile de a face integratul sa comunice cu usb-u s-au facut inainte de a da "din greseala" reset pin disable.LE: am sters arhiva pt ca am nevoie de spatiu si oricum nu va ajuta. Link to comment
dandumit Posted August 14, 2006 Share Posted August 14, 2006 mi se pare interesant subiectul. am citit si eu mai demult de conversia de la rs232 la usb cu un procesor tiny si apoi application note-ul AVR309Spune-ne si noua unde ai gasit schema de cititor de IR poate intelegem mai mult. Link to comment
ole Posted August 14, 2006 Author Share Posted August 14, 2006 mi se pare interesant subiectul. am citit si eu mai demult de conversia de la rs232 la usb cu un procesor tiny si apoi application note-ul AVR309Spune-ne si noua unde ai gasit schema de cititor de IR poate intelegem mai mult.Am gasit schema pe http://www.cesko.host.sk/IgorPlugUSB/Ig ... USB%20(AVR)_eng.htm. Dat fiind faptul ca aveam si schema si sfotul pus la dispozitie am zis ca ar fi interesant sa incerc si eu....dar n-a iesit nimic. De ce, nu stiu. De aceea am apelat la acest foum, sperand sa ma poata ajuta cineva. Link to comment
ole Posted August 16, 2006 Author Share Posted August 16, 2006 Ms mitescu pt sfaturile date dar cum setez uC-u pe cristal? Si d c nu corespunde softul? Link to comment
mitescu Posted August 17, 2006 Share Posted August 17, 2006 In primul rand, daca ai "ars" disable reset, pa, ai "scapat" de reprogramat MC-ul. Fa-ti rost de altul. In al doilea rand, In softul pe care l-ai postat, nu exista rutina de tratare a senzorului IR. Vezi ca pe sit-ul respectiv exista si o sectiune in care se trateaza acest aspect. Ai chiar si "sursa" programului disponobila la adresa : http://www.cesko.host.sk/downloads/IgorPlugUSBdoc.zip In al treilea rand, daca ai sa citesti atent pdf-ul de la Tiny2313, ai sa constati ca exista niste FUSE-uri care configureaza sursa de ceas si tipul oscilatorului, (intern , extern, low frec. high frec. etc). Unele programe (asociate cu programatoarele corespunzatoare)lasa la mana programatorului combinatia acestor biti de configurare. Alte programe sunt mai "prietenoase" , si iti alegi pur si simplu configuratia dorita, iar prg-ul, are grija el sa configureze bitii respectivi asa cum trebuie. Din a doua categorie fac parte AVRprog, STK500, HVprog (care este emulator de STK500) etc. In sfarsit , in ultimul rand, ca un sfat : Inainte de a baga in priza, CITESTE. Astfel vei fi scutit de o gramada de necazuri. Mult succes ! Link to comment
ole Posted August 17, 2006 Author Share Posted August 17, 2006 Multumesc mult pentru sfaturi. Cred ca voi incepe prin a comanda inca un controler. Despre partea software.....cred ca intai ma voi lamuri mai bine in legatura cu setarile oscilatorului, iar apoi softul propriu-zis. Ca o paranteza la toate astea: problema la mine era nu ca nu citeste senzorul IR, ci ca nu gaseste usb-u "device-u". Acea arhiva o aveam si m-am uitat prin pdf, dar cel putin inceputul mi s-a parut la fel. Am sa ma uit mai atant si in continuare si am sa compar cele doua firmware-uri. Link to comment
ole Posted October 10, 2006 Author Share Posted October 10, 2006 Am citit datasheetul si intre timp am cumparat 2 controlere. Stiti cum trebuie sa setez ceasul cu avreal32? ca am dat la unu din integrate cksel=1 si nu mi-l mai recunoaste. Se mai poate face ceva cu el?Si ca sa nu-l stric si pe al doilea, spuneti-mi va rog cu se lucreaza cu avreal32 sau cum fac sa mearga twinavr pe windows xp(am facut conexiunile cu trebuie dar nu imi gasea mc-u)...cu userport-u ala. 10x Link to comment
Recommended Posts