Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Silent Computer


Recommended Posts

Buna!Doresc sa reduc cat se poate din zgomotul produs de ventilatoarele computerului meu, printr-o modalitate cat mai ieftina. In primul rand ma deranjaza coolerul de la sursa.O modaalitate la care m-am gandit, este aceea de a face un mic circuit care sa regleze automat turatiile ventilatorului in functie de temperatura. Aceasta improvizatie vreau sa o folosesc pe coolerul de la procesor, cat si pe cel de la sursa. Intrebarea mea este unde se pun senzorii? La procesor ma gandesc ca pe radiator, cat mai aproape de partea care e in contact cu procesorul, dar in sursa unde? Care este componenta care se incalzeste cel mai tare in sursa?Si apropo de acest circuit, are cineva vreo schema? Daca da, va rog sa postati un link sau sa atasati fisierul aferent.Orice alta propunere este binevenita, atat timp cat nu ma usuca de bani!Va multumesc anticipat tuturor celor care veti raspunde on-topic!

Link to comment
  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

eu am avut un sistem hp dinala care il puteai pune sub monitor, cu hdd segate baracuda, daca nu puneai urechea pe el nu stiai ca e in functiune, in legatura cu sursa, vezi ca in momentul in care i-ai dat jos capacul ai 2 radiatoare pe unul sunt parca 3 tranzistoare, iar pe celalalt sunt niste diode, tui trebuie sa pui senzorii pe acele radiatoare si sa pui multa vaselina siliconica, dinaia alba, nu "argintata" ca aia e de rahat, si pe deasupra mai e si electroconductoare si ai toate sansele sa faci vre-un scurt; multa bafta :supz:

Link to comment

si eu am aceeasi problema:cooleru de la sursa..l-am scos da se cam incinge sursa(250w)..nu e bine..o varianta ar fi sa pui niste radiatoare de procesor pe CI si tranzistori din sursa..si sa pui cooleru la 6v(la 5 caraie) si sa ii scoti capacu..eu i-am scos capacul si s-a redus putin zgomotul sisttemul de reglaj la cooler nu is are rostul..sursa oricum are o temperatura aproximativ constanta si tolereaza variatii mari de temperatura spre deosebire de procesor.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines