Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recommended Posts

Am un tv Sony 21FX30K sasiu FE2 la care nu stiu daca este defect tubul sau traful de linii. Prima data a scazut putin contrastul si a aparut o slaba tenta verde cu linii de intoarcere verzi, iar la pornire ledul dadea eroare 2. Am modificat foarte putin UG2 si toate anomaliile au disparut, dar masurand tensiunile pe katozii tk am constatat ca pe cel de verde am 173v si pe ceilalti am 145,8v si 146,7v. A functionat putin timp dupa care a aparut ca o descarcare sau mai bine zis ca o supravoltare a bo si a intrat in stan by. Dupa oprire din buton si pornire fenomenul cu descarcarea si intrarea in stand by persista. Daca vreun coleg are mai multa experienta cu tuburile trinitron si poate sa-mi spuna daca este tubul sau traful defect.

Link to comment
  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Cred ca oarecum s-a rezolvat, dar mai este o problema. Necazul cu descarcarea a fost probabil din traful de linii, fiindca dupa ce am extras cablul de it din traf si l-am introdus inapoi nu a mai aparut descarcarea, iar la capatul cablului bucata de 5mm care trebuia sa intre in cauciucul grafitat era indoita la 90 grade deci facea contact superficial la suprafata. Acum am observat ca pe intrarea IC701, pe pinul 2 tensiunea este mai mare cu aproape 1v fata de celelalte (1-2,3 2-3,1 3-2,3). Tensiunile au fost masurate fara semnal la intrare, deci ecran negru cand tensiunile ar trebui sa fie egale. Este posibil ca in urma descarcarilor sa se fi modificat ceva parametri in sevice? Mai este o problema care ma deranjeaza si anume cand vreau sa masor tersiunile pe iesirile 7-8-9 ale IC701 sau pe catozii tk aceste tensiuni incep sa fluctueze toate si implicit culorile. Din aceasta cauza nu pot masura cum trebuie tensiunile pe catozii tk. Ce sfaturi imi puteti da?

Link to comment

Acum tv-ul functioneaza, dar am vrut sa verific daca este in parametri normali. Am masurat tensiunea +B si este 135,9v, am verificat tensiunea de 8v de pe IC701 (daca nu aveti schema pot sa o postez) si este corecta si m-am impotmolit la tensiunile de pe tk care am aratat ce se intampla. Aici tensiunea de 200v este de 196v, care iar se pare ca este mai mica.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines