Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Wireless


Mr_Devil83

Recommended Posts

M-am hotarat sa deschid un thread despre wireless in cadrul acestui forum pentru ca suntem destul de multi electronisti aici si poate reusim sa facem ceva constructiv in acest domeniu.Deci daca sunt "practicanti" ai relelor wireless prin zona am sa ii rog sa posteze si aici experientele lor in acest domeniu, eventual performantele obtinute, modificari ale punctelor de acces si chestii de genul asta. Spre exemplu eu am un link wireless la 7 km cu echipamente in 2,4ghz, stabil si cu o rata de transfer de circa 3mb/s. Am folosit 2 puncte de access D-link DWL-900AP+ revizia C2, 2 antene Directionale California Amplifier cu un castig de 24db, fara hack-uri de firmware, doar cu o mica modificare a condensatorilor la iesirea de antena. DWL-900AP+ are si o antena interna si un switch care comuta antenele si eu am eliminat partea asta.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 19
  • Created
  • Last Reply

Depinde la ce te referi? Deci eu am vreo 10 puncte de access cu care tin o mica retea si nush, eu personal sunt foarte multumit chiar daca echipamentele sunt putin mai scumpe dar daca faci un calcul la cat costa vreo 2 km de cablu utp si vreo 10 - 15 switch-uri si ca switch-urile alea au sansa sa crape la prima descarcare electrice cred ca devine tentant wireless-ul. eu personal sunt destul de multumit de performantele obtinute deocamdata.

Link to comment
Share on other sites

Guest ghost

tehnologia wireless este foarta stabila in B, si chiar daca as putea pune fibra tot wireless as alege:) am multe linkuri wireless pe distante intre 300m si 25km si pot spune ca wirelessul te scapa de multe batai de cap si birocratie cand vine vorba de trimis ethernet la distanta:)

Link to comment
Share on other sites

evident ca in B, in g nu prea ma joc, am totusi un link undeva la 1 km in g, trag cam cu 2MB/s dintr-un yagy home made si un biquad dublu. Acuma ma joc cu un surecom gp 9600, atheros stuff inside :d si ma gandesc cam ce chestii se pot face cu el. baiatul stie si de telnet, e capabil by default sa scoata o putere de emisie de genul 0,2 - 0,3W am dat din telnet un set overridetxpower 22 si merge si chiar se simte acuma o sa incerc sa vad daca se poate pune un linux pe el, punctul asta de acces dispune de un flash de 4MB (8x4Mb)si de un modul de 16MB (4x32Mb) sdram.e foarte stabil, spre deosebire de alte 2 puncte de acces cu care m-am jucat cu atheros asta imi place :)

Link to comment
Share on other sites

Guest ghost

da, si mie mi se pare interesant ap-ul 9600 si incerc sa-i pun un final rf2172 de 250mw...........e foarte dificil de adaptat impedantele si nivelul de semnal de excitatie, deja am reusit sa ard unul:))) daca stii cumva si alte metode de marit txpower .........

Link to comment
Share on other sites

Azi am facut o legatura provizorie intre un ruter trendnet model TEW432BRP si o placa de retea trendnet TEW423PI. distanta e de aproximativ 600 de metri printre copcai, antene dublu biquad 24mbps cu semnal low. Sper ca maine sa obtin putin mai mult pt ca o sa trebuiasca sa prelungesc cablul de la antena vreo 10 metri.

Link to comment
Share on other sites

ai incercat set overridetxpower 25 ? :)bineanteles din telnet si apoi ii dai reboot

dar de ce nu set overridetxpower 30 ????????
Link to comment
Share on other sites

Sunt nou in wireless dar dornic sa invat . Stiti vreo metoda de a scapa de copaci , pentru ca atunci cand acestia infrunzesc se pierde semnalul.

eu am gasit o metoda....am mutat ap-ul la 150 metri de casa.... si am tras cablu pana la pc... alta solutie nu prea am avut sau era prea costisitoare...cu drujba nici nu m-am gandit ca o sa am succes asa ca nu am incercat... prea mult zgomot si trezeam vecinii.... eventual ferestraul e mai recomandat... :axe: :axe:
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines