Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator audio 25w


Recommended Posts

Ventilatoarele pe radiatoare se practica in principiu in situatiile unde se fac economii de materiale, in speta radiator, sau acolo unde ventilatia naturala este defectuoasa, sau nu poate fi asigurata, in cazul de fata daca ampliful ofera doar 25W pe canal si totusi se incalzeste radiatorul atunci acesta este probabil prea mic, depinde insa si la ce temperatura maxima se ajunge, ca se poate intampla sa se ajunga pe la 80-90*C si asta la mana frige dar tranzistorii/integratele de calitate pot functiona relativ ok la temperatura asta in masura in care disipatia este pastrata la limiote acceptabile.

Link to comment

de subdimensionare suspectez si eu un amplificator hitachi ha-1800, care functioneaza cu tranformatorul de alimentare la temperaturi destul de ridicate, chiar dupa inlocuirea condensatorilor de filtraj !!! sper !? nu am pic de brum sau alte probleme cu el pana acum, dar nici nu am dat in el mai mult de jumatate in volum !

Link to comment

@gigiones condensatorii de filtraj nu prea pot influenta regimul termic al trafului, cel mai probabil acesta este subdimensionat, fi la numarul de spire per volt, fie la sectiunea conductoarelor folosite fie ambele...@adicontakt, ceea ce am zis a fost o chestiune de principiu deoarece am convingerea ca indiferent de configuratie pentru un amplif de 2x25W se poate gasi radiator suficient de bun incat sa nu fie cazul de ventilatie fortata.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines