Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

In ce limbaj scrieti programele pentru AVR ?


Recommended Posts

  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Eu am folosit C cand am scris cod pentru Atmega128. Cand e vorba de proiecte mari, se impune de la sine. Ce are de-a face cu perifericele si cu un timing impus, se face in ASM. Basic nu as recomanda, decat daca faci ceva foarte simplu si te grabesti.

Link to comment

Eu folosesc CodeVisionAVR C Compiler. Imi place ca are o optiune de wizard, foarte buna la inceputul proiectului.Alegi tipul microcontrollerului si iti apare fereastra cu toate configurarile initiale ce le poti face: porturi IO, ADC, intreruperi, UART .. Mi se pare un pachet complet ide+compilator. Are si un terminal pentru comunicatia seriala, permite scrierea softului in microcontroller (desi nu am reusit sa imi construiesc o interfata compatibila din multele suportate) - chip programmerCe mi-a mai placut a fost ca nu trebuie sa-ti bati capul deloc cu lcd-uri sau comunicatia seriala, are rutine deja scrise pentru asa ceva.

Link to comment
Guest radu103

puteti da un link catre aceste unelte?sau macar sa ziceti de unde le-ati luat.(ma refer la variante full sau comerciale, demo se gasesc pe net)

Link to comment

Buna,

 

Eu am incercat si am reusit sa folosesc AVR GCC. Sunt o groaza de librarii pe net. Comparativ cu CodeVision nu are wizard insa cu un pic de cercetare (care zic eu ca este intr-adevar necesara) se pot configura usor fisierele.

Mai nou am vazut un articol pe avrfreaks (site pe care ti-l recomand ca un fel de bibilie pt AVR) cum sa folosesti CodeBloks (Este un IDE ok care merge cu multe compilatoare C) cu AVR GCC.

 

Ma bucur pentru codevision deoarece este un produs romanesc (apropo, ar putea sa ne faca un pret preferential ? ). In plus am vazut chiar app note-uri de la atmel care aveau exemple in c cu codevision.

 

Nu stiu sigur insa mi se pare ca tot la codevision mi-a mai placut ca puteam sa accessez direct un pin dintr-un port adica ceva de genul P1_0. Asta in GCC nu se poate si ma cam deranjeaza - trebuie sa-ti faci macrouri sau sa stii sa lucrezi f bine cu operatorii logici.

 

Mi-am grupat toate link-urile care mi-au placut despre avr aici :

http://www.dioda.ro/link-15.html

 

ca si programator folosesc o versiune modificata a lui AVR910.

 

Daniel

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines