Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
Bogdan3l89

Defect televizor LCD Teletech model LCD26906HDR

Recommended Posts

Salut !! Am si eu o problema cu un televizor LCD Teletech model: LCD26906HDR. L-am cumparat de nou si dupa vreo 2 luni de functionare a crapat. Practic televizorul era in stand-by, iar cand am vrut sa il pornesc din telecomanda, a bubuit ceva in el si se simtea un usor miros de ars in el. Am vrut sa il duc in garantie, insa am pierdut bonul fiscal si cei de la ALTEX nu mi-l mai primeste. Am incercat sa abordez problema de unul singur (am terminat facultatea de electronica ce naiba :) ). L-am desfacut si in urma unei investigatii scurte am descoperit ca placa de alimentare (este vorba de o placa Vestel model 17Pw25-4) era dusa...se arsese mosfetul de putere ( este vorba despre un tranzistor tip MOS-FET 10n60L), 2 rezistente de 0.22 ohmi respectiv 0.29 ohmi care erau conectate intre pinul SURSA al tranzistorului si masa, precum si circuitul integrat (FAN7259) care comanda tranzistorul (+ ale cateva componente smd de prin jurul lui). Mirosul de ars provenise de la el deoarece ii sarise si capsula de siliciu de pe el. Am hotarat sa schimb placa cu totul pentru ca erau prea multe componente de schimbat, asa ca am achizitionat una noua de pe net. Dupa ce am montat-o, am pornit televizorul insa acum ma confrunt cu o alta problema spinoasa. Displayul LCD al televizorului este "black" si nu se aude nici un sunet in difuzoare (semn cum ca televiozorul ar functiona mai putin display-ul). Sursa functioneaza deoarece mi-a repornit led-ul rosu din fata. Cand doresc sa pornesc televizorul, acesta da semne ca ar vrea sa porneasca... incepe sa clipeasca ledul rosu intermitent, placa de alimentare pe care doar ce am schimbat-o da semne ca porneste (se aude un sasit care provine de la transformatoare), insa persista acelasi defect...black screen si nici un sunet in difuzoare. Am decis sa merg mai departe asa ca am inceput sa masor tensiunile de pe invertor si de pe placa de baza a televizorului. Am reusit sa gasesc si o schema pentru un model mai vechi al placii de baza a televizorului si am efectuat masuratori in punctele de masura indicate in schema. Totul pare in regula. Am reusit in final sa achizitionez si un invertor nou (este vorba de un invertor tip LG 6632L-0550A), precum si o noua placa de baza pentru televizor (model 17MB62-2.6). Dupa montaj televizorul se comporta exact la fel. Am demontat si display-ul si am ajuns pana la lampi...par in stare buna si nu prezinta semne cum ca ar fi defecte. Un sfat sau o idee privitoare la aceasta problema ar fi binevenita .Va multumesc !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cred ca ai probleme cu soft placa digitala,chiar daca ai schimbat placa si aceasta nu este pentru modelul de tv corespunzator,nu va functiona.Resoftarea se face pe USB dar trebuie sa gasesti pe cineva care are soft corespunzator si stie procedura.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@cristronicSalut ! Am luat in calcul si varianta ta...dupa o scurta investigatie pe internet am reusit sa gasesc 3 variante de fisiere de update a soft-ului placii...am gasit in manualul service al placii procedura de update de firmware. Conform celor spuse in manual, procedura de update de soft se poate face relativ usor cu un stick de memorie. Se copie fisierele de firmware pe stick, si se conecteaza stick-ul la portul USB al placii (cu TV-ul oprit). Se porneste televizorul si daca apare imaginea "First Installation" procedura a fost un executata cu succes (zic ei). Eu am incercat chestia asta cu toate cele 3 versiuni de fisiere firmware pe care le-am gasit, insa fara succes. Ba mai mult mi se pare ca nici nu imi citeste stick-ul...pentru ca nici nu se aprinde led-ul stick-ului. Oricum mersi mult pentru idee...o sa mai cercetez.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut,Problema ta este Alimentatorul, celelalte componente sunt OK. Cei de la Vestel sunt foarte cretini configurand diferit mai multe alimentatoare cu seria 17Pw25-4 care seamana intre ele doar ca forma dar nu si la ordinea tensiunilor sau a comenzii de pornire. Ca sa-ti descopar alimentatorul exat pentru Tv-ul tau, trebuie sa-mi dai seria de pe eticheta de hartie aplicata pe el. Totusi, la o simpla verificare cred ca alimentatorul tau il poti gasi la Espo-Aswo cu seria A054023.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.