Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reparare baterie UPS

cearda

Recommended Posts

Va salut,am o baterie de ups 12v care se descarca singura.Intrebarea mea este daca ai deschid capacul si adaug acid dintr-o baterie de masina ar merge?Va multumesc.

• Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• cearda

2

• Relav

1

• Dr.L

1

• pinky

1

Popular Days

Top Posters In This Topic

Nu ar merge. Trebuie alta noua. Tu spui ca se descarca singura. Eu cred ca nu se mai incarca, si nu are ce sa mai descarce.

:nas: de ce nu ar merge ?atata timp cat bateria de ups contine acid si un gel (sant amestecate).

Ca sa reconditionezi o baterie de UPS trebuie sa-i scoti dopurile de cauciuc, pui acumulatorul la un redresor de baterii auto, lasi la incarcat mai mult de 14 ore, scoti de la incarcat si adaugi apa distilata in fiecare celula. Trebuie sa adaugi aceeasi cantitate in fiecare celula. Se adauga apa distilata atata cat sa acopere elementii cu vreo 5mm. Adaugarea de apa distilata se face cu o seringa de 10 sau 20 ml pe care o iei de la farmacie. E foarte important sa folosesti apa distilata deoarece apa demineralizata de la magazine este orice numai demineralizata nu, iar cea de robinet e bine mineralizata. Apa distilata gasesti tot la farmacie sau la vreun laborator. La un acumulator de 12V / 7Ah ai nevoie de 10-15 ml apa distilata pe celula. Nu ai zis despre ce fel de acumulator de UPS este vorba si nu am visat ce acumulator ai tu.Daca bagi electrolit din alta baterie, sigur o sa omori acel acumulator. Daca nu ma crezi, incearca :ras: Succes.