cearda Posted April 18, 2013 Share Posted April 18, 2013 Va salut,am o baterie de ups 12v care se descarca singura.Intrebarea mea este daca ai deschid capacul si adaug acid dintr-o baterie de masina ar merge?Va multumesc. Link to comment
Relav Posted April 18, 2013 Share Posted April 18, 2013 Nu ar merge. Trebuie alta noua. Tu spui ca se descarca singura. Eu cred ca nu se mai incarca, si nu are ce sa mai descarce. Link to comment
cearda Posted April 18, 2013 Author Share Posted April 18, 2013 Nu ar merge. Trebuie alta noua. Tu spui ca se descarca singura. Eu cred ca nu se mai incarca, si nu are ce sa mai descarce. de ce nu ar merge ?atata timp cat bateria de ups contine acid si un gel (sant amestecate). Link to comment
pinky Posted April 18, 2013 Share Posted April 18, 2013 Ca sa reconditionezi o baterie de UPS trebuie sa-i scoti dopurile de cauciuc, pui acumulatorul la un redresor de baterii auto, lasi la incarcat mai mult de 14 ore, scoti de la incarcat si adaugi apa distilata in fiecare celula. Trebuie sa adaugi aceeasi cantitate in fiecare celula. Se adauga apa distilata atata cat sa acopere elementii cu vreo 5mm. Adaugarea de apa distilata se face cu o seringa de 10 sau 20 ml pe care o iei de la farmacie. E foarte important sa folosesti apa distilata deoarece apa demineralizata de la magazine este orice numai demineralizata nu, iar cea de robinet e bine mineralizata. Apa distilata gasesti tot la farmacie sau la vreun laborator. La un acumulator de 12V / 7Ah ai nevoie de 10-15 ml apa distilata pe celula. Nu ai zis despre ce fel de acumulator de UPS este vorba si nu am visat ce acumulator ai tu.Daca bagi electrolit din alta baterie, sigur o sa omori acel acumulator. Daca nu ma crezi, incearca Succes. Link to comment
Dr.L Posted April 18, 2013 Share Posted April 18, 2013 Mortul de la groapa nu se mai intoarce S-a mai scris pe tema asta, de ce nu cauti inainte sa postezi? Link to comment
Recommended Posts