Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Eurocolor 11ak36


Recommended Posts

Salutare! Am primit astazi acest tv, sasiu 11ak36 care nu pleca din st-by.Dupa cateva cond schimbate in secundarul sursei a pornit, tensiuni alim ok, recuperate ok, imagine ok ca geometrie. Problema este ca are culori ciudate. rosul este rosu, ceea ce ar trebui sa fie albastru, verde, negru este redat prin nuante de gri spre bleu-verde, galbenul este o nuanta de rosu...Am verificat tensiunile pe catozi, sunt relativ egale, am verificat catozii si am toate culorile, am incercat sa mai reglez screen-ul si aici am niste dubii, in sensul ca se regleaza dar luminozitatea ecranului reactioneaza cu o mica intarziere si nu afecteaza continutul de culoare. Cand pun testerul imaginea se inchide si imi indica 290V. Am incercat si din service menu reglajele de culoare dar fara a putea imbunatatii ceva.Daca a mai intalnit cineva situatia astept o sugestie. Multumesc anticipat!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Am reusit sa-l pornesc. Lipitura rece la tr. driver. Cablaj prost ca la tv-ul asta n-am mai intalnit.Am rezolvat si cu culorile.Pe placa tk intrarea blue atingea de green. Acum functioneaza corect. Mai am o nedumerire.Alimentarea BV este 27,2V. Daca se incinge radiatorul prea tare poate ii reduc un pic B+.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

este mare acea tensiune pe B+. urmariti cu atentie sursa schimbati electrolitici di primarul sursei apoi dati finalul delinii afara.puneti o sarcina artificiala cu un bec de 220v /60w pe emitor colector si puneti aparatul de masura in paralel cu becu si reglati u1 conform schemei bafta.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines