Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa cu STR54041 problema.


Recommended Posts

Va salut! Am pe masa o sursa de tv cu c.i. STR 54041 care a fost bubuita* .Am schimbat integratul si 2 tranz.care sau ars 8050 (am pus In loc 546B) plus o rezistenta de 0.33 ohmi.Problema este ca functioneaza dar are tensiunea de 125v si ar fi tre.110v (scrie si pe placa).Cum ajustez va rog sa ramana sursa cat trebue?Ce sa modific la montaj? Am sa atasez o schema cu specificatia ca nu eu am scris si notat pe ia asa a fost .Ce sa modific (valori)de pe schema sa ramana 110v.NU am putut atasa fisierul find mai mare de 500kb dar gasiti schema la Telestar 21012C sau Universum FT1002A sau Audioton CTV 5502 etc.Va mutumesc!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Nu prea ai ce sa ajustezi.Daca recuperatele din linii sunt ok lasa-l asa .Restul tensiunilor din sursa cum sunt?Dimensiunile?Desp[re tranzistori au spus colegii.Plus ca au alta configuratie la pini.Sper ca i-ai pus ok in placa.

Link to comment
Share on other sites

Hmm.Diferite raspunsuri dar bune .Despre electrolitici i-am schimbat.La tranzistoare am avut si eu ceva dubii,la mine nu am decat placa cu sursa restul tv ului este departe ,nu stiu cum se manifesta imaginea cu 125v.Tranz. le-am montat bine vin rasucite(pastreaza baza).Am sa caut sa vad ce merg an loc de 8050(nu este S8050) sau stiti mai bine dom.??? :smt107 ce merg an locul lor.

Link to comment
Share on other sites

sursa da 125 V in gol sau cu sarcina ? (un bec de 220v/60-75W)....daca da 125 in gol , este posibil sa dea 110-115V in sarcina ... si atunci este OK !verifica eventual schimba diodele (pin 2,3 str)din ce stiu eu reglaj se poate face pe pinul 5 (unele scheme au un divizor rezistiv)... nu stiu ce schema esteSpor la treaba !

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines