Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV GOLDSTAR SURSA CU STR S5707 DEFECTA


Recommended Posts

Buna. AM un TV Goldstar model: CF-20D26XSURSA: STR S5707uP: LG8534 - 07CC.I. Jungle: TDA8362BTeletext: C.I. CF7020NWRog frumos aveti schema pt acest model de TV (sasiu nu stiu ce cod are) , e defecta sursa , U1 =0VAm schimbat STR S5707 si cele 2 conde electrolitice din primar la sursa C 220uF/35V si nu vrea sa porneasca , nu oscileaza sursa , U1 =oV. Exista 310V pe conde de filtraj dupa punte, se alimenteaza si STR -ul dar nu oscileaza sursa.Am nevoie de schema sa studiez sursa, nu prea am reparat multe surse cu STR S5707.Vreau sa vad in afara de U1 ce tensiuni mai scoate sursa.Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

am gasit dioda Zenner ZD810 in scurt, tranzistorul Q810 defect ( conducea in ambele sensuri) si R830 intinsa, avea 26 ohmi si trebuie sa aiba 15 ohmi, si o sa schimb si optocuplorul ca il banuiesc defect, are rezistenta intre pinii 4 si 5 ( intre emitor si colector la fototranzistorul intern ).R827 si R829 sunt bune. Dupa schimbare revin cu noi informatii. Multumesc inca odata pt schema si indicatii.

post-10972-139829616664_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Salutare tuturor!Cine imi poate recomanda un magazin de unde pot cumpara un S5707 de calitate, ca e plina tara de stifturi (ca sa citez un coleg de aici de pe forum), am cumparat de la mivaroam un STRS5707-SKN, dar nu este de nicio treaba.Sursa imi porneste in standby fara consumator dar cand ii dau sa porneasca, moare, la fel se intampla si pe bec, deci nu am problema pe BO. Cade alimentarea de 32v din pin7 implicit cea de pe pin9 cand o las pe bec.Zicea cineva intr-un alt topic cu acelasi 5707 ca ar trebui sa mearga si fara optocuplor, este adevarat? Pot sa-i scot optocuplorul, sa-i pun bec si sursa trebuie sa-mi tina becul?Orice sfat e binevenit...Inca ceva... la magazinul respectiv aveau si STRS5707 si STRS5707-SKN, primul mai ieftin, al doilea mai scump... pentru cine a mai lucrat cu ele ... ce ar trebui sa scrie pe cele bune un afara de tip sa-mi dau seama ca e SKN sau nu.Multumesc!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines