Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor 24v - 12v reparare


tommymd

Postări Recomandate

Buna ziua!

Am un invertor de la 24v la 12v cc, din pacate neidentificabil.

Am incercat sa scot schema, sper ca a iesit bine.

Un tranzistor era vaporizat, doar o parte din picioruse a mai ramas. Este vorba de Q1 din schema. Este tot C9015? Poate sa-mi spuna cineva cu ce l-as putea inlocui, sau ce as putea face pentru ca nici el nici echivalentii lui nu-i gasesc de cumparat (cel putin local, nu cred ca merita sa platesc transport pentru un tranzistor).

Echivalentii i-am luat de aici : http://alltransistors.com/crsearch.php? ... &caps=TO92 si nu am gasit vreunul de cumparat.

 

Multumesc!

post-49333-139829615811_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Q1 asigura curentul pt lm7812,max 1A in functionare normala.Se poate pune un BD de 2A---bd236,bd238Mai sigur,la o diferenta mica de pret,urmatoarea serie de BD--bd442 sau care este pnp.

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Conform pdf, la sub 12V diferenta LM ar fi capabil de peste 2A.post-1-139829615996_thumb.gifDeci da, mai degraba BD442. Dar ar trebui cautat defectul initial.P.S. Nici convertor nu este.

Link spre comentariu

Multumesc de raspunsuri!In ce priveste denumirea, eu sunt amator, nu-s foarte priceput, dar mai am unul asemanator, distrus mai tare, pe care scrie DC-DC Convertor. Deaia i-am zis asa.defectul initial e ca cineva a vrut sa faca discoteca si bar din masina si a montat o statie si un frigider pe el, si el saracu duce cam 10A numai. E puscat si LM7812 si 3 TIP 3055, dar doar acest tranzistor era vaporizat si nu aveam inlocuitor, restul pieselor la masurarea cu multimetrul au valoarea inscrisa ,sper sa nu se fi slabit prea mult.

Link spre comentariu

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări