Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv.11AK56-6 sunet lipsa


LELE

Recommended Posts

bună ziua,o problemă cu un tv.platinum șasiu 11ak56-6,am schimbat tunerul TEQE3-A05A cu TAEM-G0840 de pe un șasiu 11AK30 am văzut pe schemă că se potrivesc am imagine dar lipsă sonor,pe AV am sonor normal.Amvăzut într-o postare cineva a rezolvat din meniu servis,am refăcut valorile după schemă dar nimic.O întrebare pentru meseriași să nu fie compatibil tunerul ?pe schemă în secțiunea servis meniu e o listă cu mai multe tunere dar nu am nici unul din acea listă am să pun o listă cu tunerle care le am și dacă se potrivește vro unul.SAMSUNG TECC2949VG28BPHILIPS UV1315AS/1PHILIPS UV1315/S 1-2THOMSON CTT5045ESAMSUNG C2885CF(D)GDC ET5S1E-EV100KLG TAEC-G022DJINXIN UVC68K5VEA

post-63476-139829615711_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 13
  • Created
  • Last Reply

Incearca sa dai un RESET din meniul de service(003 INIT) sau 021QSS il treci in pozitia OFF iesi din service mode cu tasta TV, il opresti iar la pornire vei avea sunet, poate ai noroc.Si eu am unul pe masa, am schimbat dump-uri, i-am dat RESET din service mode, am trecut si QSS in OFF, am schimbat si memoria cu una noua, am schimbat si vreo 2 selectoare UV1316 dar degeaba, am ajuns la concluzia ca e defect multifunctionalul TDA9551.

Link to comment
Share on other sites

domnule cata82 i-am dat reset din servis cum a-ți spus dar degeaba am suspectat și eu multifuncționalul dacă e așa nu mai e nimic de făcut adică fără să-l schimb? vro improvizație ceva pentru că de schimbat eu nu am cum să-l schimb.

Link to comment
Share on other sites

Ai incercat si cu parametru 021QSS sa-l treci in OFF? Daca ai un pic de indemanare poti sa-l schimbi, asta daca te lasa buzunaru sa dai 50-70 ron pe multifunctional.PS: Nu ma mai domnii atata .... :daPS2: CI audio e functional, probat.

Link to comment
Share on other sites

ci audio funcționează pentru că pe AV am sonor multi funcționalul nu-l pot eu schimba,nu am decît letcon și pistol am schimbat si acel parametru și nimic,se poate folosi pe decoder dar eu voiam pe RF.mîine o sa mai schimb și alte tunere ,altceva nu cred că mai am de verificat cel puțin nu mai știu eu dar poate mai are cineva vro părere.

Link to comment
Share on other sites

Degeaba le schimbi, nu vreau sa te descurajez dar e munca in zadar crede-ma, am schimbat 2 noi-noute UV1316 care sunt compatibile 100%, cine stie poate ai noroc. Cat despre schimbarea multifunctionalului iti trebuie un letcon, o tresa absorbanta, flux, o lupa si un pic de rabdare.

Link to comment
Share on other sites

Bună,am văzut întro postare că cineva a rezolvat aceiaşi problemă din meniu servis,a refăcut valorile de pe un tv funcţional am refăcut şi eu acele valori dar degeaba,în manualservice e un tabel cu cîteva selectoare şi valorile aferente eu nu am nici unul din acele selectoare bănuesc că fiecare selector e cu valorile lui aşa cel puţin am înţeles de acolo.Eu am un philips UV1315AS/1 dar în tabel e UV1316S/MK3 să nu fie compatibil ? ataşez tabelul mai jos

post-63476-139829615954_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

Dl Bughiu, la mine prindea un singur post cu selectorul original, bineinteles teniunea de 33v buna, tensiunea de 5v buna (pe pini selectorului). Degeaba si cu dump-uri, i-am pus si memorie noua, finalul audio lucreaza, refacere valori service mod cu cele postate de alti colegi, am dat reset la parametrul 003, am pus parametrul 021 in OFF, degeaba, prinde absolut toate posturile (cu UV1316) dar nu am sunet.Pentru LELE, UV 1316 e 100% compatibil, probat pe alt sasiu ak56.

Link to comment
Share on other sites

Pai sa-l ia draci de tv ,ca doar nu o fi ceva ''x-file''?!?! Daca nu e din soft atunci trebuie sa fie ceva din hard....Pe pinul 48 la IC103 NU iese nimic audio?!?! Trebuie lasat in ''aer'' acel pin si vazut daca iese sau nu semnal audio. Cel mai rapid verific acest lucru cu ....castile sau cu osciloscopul ceea ce este mai indicat!!!Daca NU posibil ca el sa fie vinovatul !!!! Cauze?!?! De ce s-a schimbat selectorul in cazul colegului LELE ,asteptam un raspuns!!!!

Link to comment
Share on other sites

:da Am lasat pinul 48 in aer si am verificat cu o galena, sunet 0Mai am un sasiu ak36, aceeiasi diagonala, la care am tubul in scurt pe tunul rosu, o sa iau placa de la acesta si voi pune-o la ak56, asta din urma are tubul subtire, celalalt (ak36) are tubul gros, credeti ca s-ar potrivi placa de ak36 pe tubul de la ak56 ?Nu am verificat inca valoarea bobinelor de deflexie.
Link to comment
Share on other sites

salutare,am întîrziat puţin scuze m-a întrebat domnu bughiu de ce am schimbat selectorul,pentru că cel care mi-la dat l-a făcut praf mi-a zis că s-au băgan nişte tractorişti să-l repare a adunat cu pistolul toate smd-urile din jurul selectorului selectorul era desfăcut fără carcasă nu ştiu ce model era,eu am verificat ieşirea din multioperaţional fără să dezlipesc pinul şi se aude puţin ca şi cum nu ar fi pe post.Am lucrat după schema şasiului 11AK56,dar e puţin diferită,nu am găsito pe cea a lui 11AK56-6 dacă o are cineva î-l rog să o postezPS.am făcut cam tot ce a făcut şi cata82.Cu ce aş putea înlocui tranz.DA2688 nu găsesc detasheetu-l lui .

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines