dj_steel Posted April 8, 2013 Share Posted April 8, 2013 salutare elforumisti.am acest tv la reparat pe masa si se manifesta in felul urmator : dupa 10 minute de mers normal dispare culoare verde si alb ( nu are constrast).Ramane doar niste urme de imagini pe rosu si albastru ,predominant rosu.Am verificat toate tensiunile din sursa si vreo 4 condensatori cu ESR mare de pe langa final linii.Eu banuiesc IC901 ( tda6107q ).Voi ce ma sfatuiti ? Stima PS. atasez si un filmulet cu tv-ul si cu schema Link to comment Share on other sites More sharing options...
vizicon Posted April 9, 2013 Share Posted April 9, 2013 Eu am avut recent un tv cu defect asemanator si defectu vinea din circuit de luminanta . Link to comment Share on other sites More sharing options...
dan cod Posted April 9, 2013 Share Posted April 9, 2013 Ai pus osciloscopul pe intrarile R,G,B pe placa TK?eventual schimba intre ale doua intrari sa vezi se modifica ceva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dj_steel Posted April 10, 2013 Author Share Posted April 10, 2013 am masurat cu voltmetrul pe intrarile RGB si au aceleasi valori si cand functioneaza bine si cand nu(si pe iesire din amplificatorul RGB am tot valori identice).pana ala urma apare si verde dar nu se vedea prea bine , probabil de la semnalul video de la caseta.Doar "lumina" ii mai lipseste Link to comment Share on other sites More sharing options...
dj_steel Posted April 10, 2013 Author Share Posted April 10, 2013 atasez si schema.Care ar fi circuitul de luminanta? nu sunt asa experimentat in depanare tv , mai mult am intampinat defecte la sursa. http://elektrotanya.com/lg_mv031a_chass ... nload.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
dj_steel Posted April 25, 2013 Author Share Posted April 25, 2013 inca nu am reusit sa ii dau de cap.am observat ca OSD-ul merge perfect pe cand imaginea nu (fie de la tv fie de la caseta video ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dan cod Posted April 25, 2013 Share Posted April 25, 2013 Fara osciloscop greu il vei face.Pe placa are 5 fire R,G,B,IK si Gnd partea de semnal.Acolo trebuie pus osciloscopul sa vizualizezi semnalul daca se modifica cand face figuri poate ca si tensiune continua nu se modifica.Si ar fi bine dat o mira ceva sa nu se tot modifice imaginea in timpul masurarii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest bunea d Posted April 26, 2013 Share Posted April 26, 2013 sa verificati;ev inlocuiti linia de intirziere luminanta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.