Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

LG KL-14P2B

Recommended Posts

salutare elforumisti.am acest tv la reparat pe masa si se manifesta in felul urmator : dupa 10 minute de mers normal dispare culoare verde si alb ( nu are constrast).Ramane doar niste urme de imagini pe rosu si albastru ,predominant rosu.Am verificat toate tensiunile din sursa si vreo 4 condensatori cu ESR mare de pe langa final linii.Eu banuiesc IC901 ( tda6107q ).Voi ce ma sfatuiti ?

Stima

PS. atasez si un filmulet cu tv-ul si cu schema

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply

am masurat cu voltmetrul pe intrarile RGB si au aceleasi valori si cand functioneaza bine si cand nu(si pe iesire din amplificatorul RGB am tot valori identice).pana ala urma apare si verde dar nu se vedea prea bine , probabil de la semnalul video de la caseta.Doar "lumina" ii mai lipseste

• 2 weeks later...

Fara osciloscop greu il vei face.Pe placa are 5 fire R,G,B,IK si Gnd partea de semnal.Acolo trebuie pus osciloscopul sa vizualizezi semnalul daca se modifica cand face figuri poate ca si tensiune continua nu se modifica.Si ar fi bine dat o mira ceva sa nu se tot modifice imaginea in timpul masurarii.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines