Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum se izoleaza doua circuite.

Guest pianosso

Recommended Posts

Guest pianosso

As avea nevoie de ajutor intr-o problema de incepator.Vreau sa folosesc un switch on/off (un intrerupator) care afecteaza doua circuite - unul are 6V si unul mult mai putin. La apasarea butonului ON vreau sa activez cele doua circuite dar nu vreau ca cei 6V sa se duca pe ciruitul de voltaj mic. Cum sa procedez pentru izolarea lor?Multumesc.

• Replies 26
  • Created
  • Last Reply
Guest pianosso

Nu vad unde am fost ambiguu. Uite schemaEu vreau izolare intre rosu si albastru. Intrebarea initiala era pentru 2 circuite, pentru simplitate. Daca tot am ajuns la scheme, iata ca am de fapt 3 circuite la iesire care folosesc acelasi selector. Banuiesc ca trebuie sa folosesc diode intre rosu si albastru. Tocmai am folosit cateva pentru a reduce 7.5V. Am folosit 3 x 1n4001 in serie si evident ca puse anapoda, nu trimit tensiune mai departe. Sa folosesc asa ceva?

post-74821-13982961447_thumb.jpg

Nu vad unde am fost ambiguu. Uite schema......?

Chiar si acum sunteti ambiguu.... dar:Daca consideram "circuit" minim 2 fire ....si "circuitul " albastru n-are legatura ( masa comuna , etc) cu "circuitul" rosu atunci puteti sa folositi un comutator cu 4 x 3pozitii .Daca se considera un fir comun intre cele doua "circuite " ...spe ex. masa comuna...atunci se poate folosii un singur comutator 2x3 pozitii stima

Guest pianosso

Excelent, banuiam ca exista comutatoare de-astea dar nu eram sigur. Am fost in "Silicon Valey" si nu stiam ce sa cer. Cele doua circuite nu am nimic comun. Exista comutatoare basculante 4circuite x 3 pozitii?

Guest pianosso

Ok dar unul basculant precum produs.php?id=20811 e similar celui rotativ?Multumesc mult.

Sint basculante cu 3 pozitii ...

"basculant" ....ca si circuitul electronic "basculant" la mine are doua pozitii...asta am invatat. Ca sunt comutatoare basculate ( doua pozitii) dar 1, 2, ...50 sectiuni ...asta e altceva PS: poate sunt eu de moda veche dar ca sa inteleg mai bine ...puteti sa-mi trimiteti o schita? cu circuit basculant cu 3 pozitii?LE: va rog sa nu o luati ca pe un atac ...departe de mine asta ...dar poate mai invat si eu ceva

Si eu sint de moda veche ... asa erau denumite comutatoarele de care vorbesc , de catre fabricant si in fisa de magazie la o intreprindere unde am lucrat . Aveau o pozitie intermediara , in care parghia era perpendiculara pe corpul comutatorului , variante mai mici au fost produse si de raposata Conect . Am sa incerc sa caut ceva documentatie ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines