Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Care e cel mai bun PIC Programmer?


schnapy

Recommended Posts

Nu ma pricep foarte bine la electronica si de aceea vreau sa va intreb care e cel mai bun programator universal cu care sa pot programa memorii PIC, ATMEL??? Vreau o schema care sa fie testata si care sa ruleze pe Win XP.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 31
  • Created
  • Last Reply
Guest Andrei.Hrubaru

la fel ca si tine : nu ma pricep prea mult (mai delok chiar) si totusi nu cred ca poti sa faci un programator universal pentru PIC si ATMEL: 2 in 1. sper sa ma insel si sa fi facut cineva asa ceva. oricum Google iti sta la dispozitie. salut si numai bine

Link to comment
Share on other sites

binenteles ca da :tonqe: spor la treaba :supz:later edit : iti dau si proiectul montajului BAZA, cu mentiunea ca cablajul este proiectat naspa da macar nu o iei de la zero am in compu de la munca reproiectat cablaju mai cu cap dar nu lam adus acasa, daca vrei maine il aduc si peala

Link to comment
Share on other sites

ok, maine dupa amiaza pe la 17 o sa pun noul .brd este facut mai "grunjos" cu trasee la late pentru ca eu fac cablajele cu foaie de revista si fieru de calcat, in plus e mult mai teapan ;)

Link to comment
Share on other sites

Willem merge ok. Totul e sa vezi in ultima versiune de soft ce cipuri poti scrie cu el. Daca ce ai nevoie mai des, cu adaptoarele necesare te satisface, e ok. Cablaje mi-a facut si mie wolf.Bafta, CostelP.S. - Pentru PIC si Atmel mai bine faci insa programatorul Pony-prog, din module.

Link to comment
Share on other sites

SalutPai vad ca sari de la un ponyprog la un willem care e mult mai complex. Cablaju de willem din cate am vazut eu sunt destul de aglomerate si se fac numai foto si pentru PIC nici macar nu are soclu ci un conector ICSP pentru o placa adaptoare cu socluri de pic, da poate ma insel or fi si alte versiuni de cablaje. Montaju de la Ponyprog e mult mai simplu si se poate face rapid. Atasez din nou cablajul modulului de baza .

Link to comment
Share on other sites

scrie pe pagina lor ce suporta http://www.lancos.com/prog.html si am verificat si in program acuma. Lipsa ar fi 12F-urile. O lipsa notabila as zice.

 

 

 

new edit : acuma nu stiu daca acest programator care trebuie setat in ponyprog ca si prog api merge si in icprog, daca nu cel mai sigur este un programator compatibil JDM care sigur merge in ICprog si va programa toate picurile cu ICSP. Avantajul ponyprogului este ca cu module adaptoare foarte simple poate programa multe device-uri, eu am un programator de la adelaida de PIC-uri dar daca as vrea sa programez un atmel sau memorii SPI si altele nu as avea cu ce

Link to comment
Share on other sites

XAN77, te asteptam sa publici cablajul. Multumesc mult. Willem-ul mi-am dat si eu seama ca e greu de facut de un incepator ca mine :smt001.

De maine o sa ma apuc sa lucrez la Pony Prog. Doamne ajuta sa iasa ceva. :prayer: :prayer:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines