Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vacante Romania vs "afara"


Vizitator Catalin1987

Postări Recomandate

Vizitator alex_polder

Imi place foarte mult Romania pentru ca e superba. Imi doresc o excursie mai ampla, sa spun asa, in tara, insa la fel demult imi doresc sa vad si exteriorul. Din punct de vedere al conditiilor de cazare si prezentare ale mutlro locuri, prefer strainatatea. De exemplu, eu la marea romaneasca nu ma duc pentru ca e ingroxitor de scump iar conditiile sunt exagerat de proaste. Si daca ar fi ok, bune, nu m-as duce pentr ca atata banet nu merta stiind ca strainii cer mai putin pe conditii bune si pe locuri frumoase. La greci sau la bulgari preturile sunt mai mici, dar conditiile bune.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 56
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Vizitator alecsandra
Eu imi aleg vacantele in functie de buget, de timpul avut la dispozitie si de ce imi doresc pentru vacanta respectiva: sa trandavesc pe sezlong, sa fac drumetii/ vizitez diverse obiective turistice/ clubareala cu grupul etc
 
Am ales Bulgaria pentru vacanta de pensionara, cu mult somn, stat la piscina...
Grecia pentru scurte vizite pe insulite, la Meteora, Athos, muntele Olimp, mancarea mediteraneana si marea limpede.
 
Acum 3 ani am fost in zona Dunarea la Cazane, Eselnita tot pentru relaxare. A fost ceva extraordinar ca si peisaj, mancare, liniste, oameni.
Pentru cineva mai comod ar fi fost dezastru, accesul nu e tocmai facil (noi am ratat singurul indicator si am reusit sa orbecaim vreo 40 km prin arsita soarelui + gropile aferente), e mai greu cu un copil deoarece medicul nu e chiar la 2 pasi in caz de nevoie; la fel pentru iubitorii de sporturi extreme, in afara de plimbari cu barca nu prea ai ce face, de cluburi, petreceri nici nu mai zic.
 
Pentru escapadele de weekend aleg Romania, inclusiv Valea Prahovei care imi e la-ndemana. In ciuda aglomeratie, eu intodeauna gasesc in Bucegi un coltisor verde unde sa nu ma deranjeze nimeni.
 
Link spre comentariu

Imi place foarte mult Romania pentru ca e superba.

 

Da, păcat că e locuită :)

 

Pentru cine preferă muntele, Austria oferă mult peste ce poate oferi România. Pentru cine preferă marea, Croația oferă incomparabil mai mult decât România. Pentru cine preferă localitățile istorice, Germania e destinația perfectă. Sunt sute de orașe și orășele care arată ca în poveștile Fraților Grimm din cel mai simplu motiv din lume: pentru că existau și arătau exact la fel pe vremea când Frații Grimm își scriau poveștile. Până și castelul Frumoasei din Pădurea Adormită, pe care ignoranții se duc să-l vadă la Disneyland, există în realitate în Germania - se numește Neuschwanstein. Și este originalul, nu el a fost construit după filmele Disney, ci invers  :)

Link spre comentariu
Vizitator dorina

Din pacate aveti dreptate! A fost de curand baiatul meu sa vada Castelul Huniazilor si a fost supertaxat. Ceea ce a vazut apoi, la o prezentare "in doru lelii", l-a dezamagit profund! Pacat ca nu putem bucura de bunurile pe care inca le mai avem!

Unde este Castelul Huniazilor si cat a fost pretul biletului? Nu l-am vizitat niciodata.

Link spre comentariu

La Neuschwanstein e 12 euro biletul, atunci înseamnă că tot e cu vreo 3 - 4% mai ieftin decât la Castelul Huniazilor.

Însă pentru copii și tineri sub 18 ani, la Neuschwanstein e gratis.

 

E bine că România se află în Europa la capitolul prețuri, pe când și la capitolul servicii? :)

Editat de former_Alfred
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Până și castelul Frumoasei din Pădurea Adormită, pe care ignoranții se duc să-l vadă la Disneyland, există în realitate în Germania - se numește Neuschwanstein. Și este originalul...

Interesant original construit la (cateva sute de) ani de la publicarea povestii... :rade:

 

"Sleeping Beauty" (French: La Belle au bois dormant "The Beauty Sleeping in the Wood") by Charles Perrault or "Little Briar Rose" (German: Dornröschen) by the Brothers Grimm is a classic fairytale involving a beautiful princess, a sleeping enchantment, and a handsome prince. The version collected by the Grimms was an orally transmitted version of the originally literary tale published by Charles Perrault in Histoires ou contes du temps passé in 1697.%5B1%5D This in turn was based on Sun, Moon, and Talia by Giambattista Basile (published posthumously in 1634), which was in turn based on one or more folk tales. The earliest known version of the story is Perceforest, composed between 1330 and 1344 and first printed in 1528.

 

Si pentru ca forumul nu permite mai mult de doua citate:

[citat]

Der Bau wurde ab 1869 für den bayerischen König Ludwig II. als idealisierte Vorstellung einer Ritterburg aus der Zeit des Mittelalters errichtet. Die Entwürfe stammen von Christian Jank, die Ausführung übernahmen Eduard Riedel und Georg von Dollmann. Der König lebte nur wenige Monate im Schloss, er starb noch vor der Fertigstellung der Anlage. Neuschwanstein wurde ursprünglich als Neue Burg Hohenschwangau bezeichnet, seinen heutigen Namen trägt es seit 1886.

[/citat]

 

Sau ce intelegi tu prin original?

Link spre comentariu

Castelul Huniazilor se afla in Hunedoara. Pentru bilet s-a cerut 55 lei de persoana si fiindca era cu prietena a platit 110 lei.

Alte detalii aici: http://www.castelulcorvinilor.ro/2011/program-si-tarife/

Ha, ha, ha, vezi ca daca ti-a spus ca a dat atatia bani inseamna ca a avut bugetul mic si i-au trebuit bani pentru altceva. Intrarea e 25 ron pentru adulti iar pentru elevi/studenti e 5 (cinci) ron.

Link spre comentariu

Interesant original construit la (cateva sute de) ani de la publicarea povestii... :rade:

 

Sau ce intelegi tu prin original?

 

Adică nu e ăla de la Disneyland, așa cum am spus deja în postarea inițială.

 

Pe vremea lui Charles Perrault sau a Fraților Grimm nu exista niciun castel real, exista doar povestea. Popularizată în epoca modernă de filmul de la Disney, care pentru decoruri s-a inspirat din arhitectura reală a lui Neuschwanstein. Care e partea pe care nu o înțelegi?

 

Dacă la Disneyland e doar o copie ridicolă, Neuschwanstein nu a copiat nimic. E un castel ”ca în povești”, visat de un rege nebun, destul de nebun încât să-l construiască efectiv, chiar dacă a făcut asta în epoca modernă.

 

Posted Image

Editat de former_Alfred
Link spre comentariu

Dacă aţi ajuns la acei ani la care discotecile şi cluburile nu vă mai atrag, puteţi îndemna spre aşezăminte sfinte. Negreşit ale noastre se cer a fi cele dintîi, putem îndemna şi pe la ruşi sau destinaţii deja consacrate, aşezămintele monahale greceşti. Evident, deşi spus la urmă nu înseamnă a fi şi cel de pe urmă, Israelul. Locuri frumoase ce se cer vizitate şi despre care se afirmă (din păcate cele ce se întîmplă azi o confirmă): păcat că sînt locuite.

Link spre comentariu

Am fost in Muntenegru la mare, a fost super,ieftin, calitate si un peisaj minunat, pana si drumul cu masina a fost frumos, serpentine printre munti, tunele sapate in stanca,am vrut sa pun mai multe poze dar nu am pe pc asta, am gasit una, apa ese atat de limpede incat daca mergi 300-400m departare de mal cu barca vezi fundul marii si pesti inotand.

 

In schimb acum 2 ani  tot auzeam de Giuagiu Bai, atata recama, plus ca un amic s-a laudat ca era super, hai sa merg si eu, ce sa vezi, totul scump si o statiune foooarte mica, o statiune pentru pensionari, ziua rara vedeai o persoana pe strada, sera dupa ora 6-7 nu mai circula nimeni, parca era "orasul parasit", in toaata statiunea un sngur strand.

Dar ce a fost frumos a fost de vizitat o cascada destul de mare undeva la 20-30 metri si niste grote...

Atunci am vizitat si Castelu Huniazilor din Hunedoara si intrarea de adulti era 10 lei si de copii 5 lei, se pare ca au urcat mult tarifele, apoi la plecarea catre casa am fost la Manastirea  Prislop unde am vizitata mormantul lui Arsenie Boca si grota. 

 

Posted Image

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări