Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
moro

Culori haotice pe un CRT Phillips 14PT1556/21

Recommended Posts

Salut, vreau sa va cer si dvs o parere. Am primit acest televizor la reparat in care clientul se plange ca-i joaca culorile pe ecran. Problema a inceput de la mufa de antena careia i s-a rupt pinul de semnal si proprietarul a tot incercat sa bage firul antenei in gaura tunerului :)), a reusit sa faca terci niste bobine de radiofrecventa si sa rupa vreo doua condensatoare prin tuner.Pana la urma i-am tras afara un coaxial cu mufa ca sa nu mai indese antena direct in tuner.Receptioneaza programele fara purici, doar ca imaginea isi schimba complet culorile din verde in albastru si rosu, cand face chestia asta variaza si dimensiunea imaginii usor.Initial ma gandeam la un filtraj prost pe bara de +95V sau pe bara pentru finalii video, am schimbat pana la urma tot filtrajul de pe sursa si de pe trafo linii, verificat tensiuni pe integratul procesor. Acest tv are sasiu L01.2E AA si are doar un singur integrat smd care le face pe toate, am verificat finalii video si-s ok.Am observat ca daca ma joc cu Ug2 imaginea se stabilizeaza cat de cat la capitolul culori insa dupa 1 minut iar joaca haotic, daca maresc G2-ul imaginea incepe sa joace iar cu cele 3 culori si se vede ceva cursa inversa.La rece tubul nu prezinta rezistente suspecte intre electrozi, am dat jos si soclul tubului sa vad daca are ceva pe sub el... nimic gasitSa fie tubul defect? In simptomele de mai sus tensiunile pe finali video sunt stabile, la fel si Ug2. Ce am observat ca tensiunea de feedback sa-i zic asa pentru limitarea curentului de fascicul joaca haotic intre 8-4 volti.Cand tv-ul joaca prea haotic in culori intra in stbyLuminozitatea si contrastul merg controlate din meniu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verifica tranzistorii7406 si 7409 .Unul e defect cred ca primul

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna seara, intradevar unul din ei era in scurt, iar celalalt facea pe nebunu... la rece era ok, la cald aveam 13V in loc de 5 in baza. Le-am schimbat si tensiunile in zona aceea sunt ok, am gasit de asemenea si rezistorul 3419 intrerupt, l-am inlocuit, plus condensatorul in paralel cu acel rezistor.Am schimbat tot ce e dioda pe placa tubului, tot ce e tranzistor video pnp si npn si la fel face.Am observat ca are un moment cand se aude un pocnit scurt, similar descarcarilor. Face un poc mic si se opreste in stby...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poate mai ai ceva defect acolo.Veirifca cu atentie zona.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...