Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
lyvyutzu20

Problema invertor monitor 24INCH (eventual cumpar)

Recommended Posts

Am un monitor de 24 inchi care la inceput mi-a facut o faza cateva zile , se aprindea 2-3 secunde se stingea .... dupa vreo 5,6 restartari functiona . Faza asta a facuto 3 zile la rand pana a murit de tot ,nu se mai aprinde nici macar o secunda ....

L-am desfacut si surpriza , pe invertor am gasit condensatori schimbati dupa cum se poate vedea si in poza . (monitorul nu l-am cumparat nou din magazin)

 

Toti condensatorii de pe invertor sunt 100mF/35v inafara de cei 4 ce au fost schimbati si erau la 50v.

 

Cei 4 incercuiti am observat ca erau umflati in partea de jos si mam gandit ca asta ar putea fi problema . Iam inlocuit cu alti marca SAMWHA 100mF/63v singurii ce iam gasit la mine in oras insa vanzatorul mia spus ca nu este o problema fiindca au un voltaj mai mare. Iam inlocuit cei 4 umflati cu cei noi la 63v insa la fel , iam inlocuit si pe cei de 50v insa tot nimic , intrun final iam inlocuit pe toti cu cei de 63v dar fara nici un rezultat .

 

Unde ar fi problema sau ce as mai putea sa fac cu el ? Daca cineva are un asemenea invertor la un pret decent as fi dispus sa il cumpar,iar daca sar putea face ceva cu acesta sau cineva care repara asa ceva la un pret bun rog sa ma contacteze.

 

Poza cu invertorul meu : http://s24.postimg.org/qnfdhdkpx/2013_0 ... 05_265.jpg

 

Poza cu invertorul de pe net avand o claritate mai buna : http://s14.postimg.org/s5kv74m7l/invertor.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verifica cu atentie placa invertorului, de obicei exista o siguranta fuzibila SMD de culoare alba pe care e marcat curentul (ex. 1A), masoar-o poate e arsa. Verifica cu atentie toate lipiturile la tranzistorii invertorului si masoara-i sa nu fie vreunul in scurt. Masoara si transformatoarele invertorului prin comparatie cu ohmmetrul. In general verifica cu lupa lipiturile, am gasit lipituri reci de cateva ori.

Faptul ca nu mai porneste iluminatul deloc, denota mai degraba lipsa tensiunii de alimentare pe invertor.

Daca era vre-o lampa defecta, pornea cateva secunde iluminatul si apoi se oprea.Ledul cum este acum , se mai aprinde pe verde sau sta rosu continuu. Verifica cu o lanterna indreptata spre ecran, ai imaginea prezenta chiar daca iluminatul e oprit ? Verifica tensiunile de la sursa si condensatorii sursei, poate a cedat si acolo vreunul (foarte probabil).Trebuie sa ai 5V, 12V si/sau 24V de obicei. Nu ai mentionat tipul monitorului, sa vedem schema.Revino cu detalii dupa ce verifici cele de mai sus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din nefericire pentru mine cum am spus si in topicul cu placa video sunt nou in domeniu. Nu ma pricep atat de bine si nu prea stiu ce fel de aparaturi sa imi cumpar pentru a reusi sa masor si sa verific tot ceea ce miai spus tu mai sus. Cu placa video am reusit si spre surprinderea mea aceasta chiar functioneaza si as fi interesat sa contiui sa ma documentez mai mult in acest domeniu pentru ca nu pare a fi atat de complicat.

 

Ce fel de aparat ar fi bun pentru aceste masuratori ?

Si daca poti sa ma lamuresti si pe mine cum imi dau seama de condensatori care sunt Low ESR , ESR si am inteles ca exista si Extra Low ESR.

 

LE: Am uitat sa specific ce fel de monitor este . Fujitsu Siemens P24-1W

Link : http://www.shopmania.ro/monitoare/p-fuj ... 992686#pps

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.