Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator


Recommended Posts

  • Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mie mi se auzeau inaltele in conzii de 100nF ce-i pusesem in circuitul zobel pe iesiri (efect piezoelectric). Erau niste ceramici mari, de tensiune inalta.I-am schimbat cu alt tip de condensator, si-a disparut fenomenul.Edit:Pentru ca firele sa provoace fenomenul, ar trebui sa fie amplificatorul in sarcina, la fel si bobinele de iesire. Imi imaginez ca e nevoie de curenti seriosi prin ele ptr a se simti vibratiile.Deci, doar pe sarcina pasiva (nu s-a specificat in ce conditii). Pe boxe n-ai cum sa le auzi, deci am presupus ca e vorba de cazul iesirii in gol.

Link to comment

.....Pentru ca firele sa provoace fenomenul, ar trebui sa fie amplificatorul in sarcina, la fel si bobinele de iesire.

La sony circuitul zobel si bobinele de iesire sunt puse pe placa din spate cu bornele. Firele trec prin tot amplificatoru exact pe langa carcasa, cel putin 25 cm de fir pe fiecare canal.. Posibil sa fie si asta o cauza.
Link to comment

Se poate sa se intample ceva?Sa se arda amplificatorul?Intradevar firele merg pe langa carcasa de metal a amplificatorului.Precizez ca amplificatorul este Thomson PA 2016-T 4x110w.Scrie pe el.Si nu il pot folosi la putere maxima ca nu am cu ce...

Link to comment

Din cîte amplifuri am reparat, doar trafo de reţea ''cîntă'' la volum mai mare. Există şi piese care prezintă fenomenul ăsta, cond ceramici cu suprafaţa mare, sau rez bobinate în aer.Mai pot scoate sunete contactele slabe la releele de la ieşire. Nici unul din fenomene nu strică ampliful, doar avertizează asupra calităţii pieselor şi a lucrăturii slabe.Sînt multe mituri pe net.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines