Tavi Posted July 26, 2006 Share Posted July 26, 2006 am mutat aici acest subiect de discutie, ca sa nu stricam alte topicuri am citit comentariile.foarte interesant.meseria de depanator merge bine pe aici prin Alexandria.Nu vreau sa ma laud ,dar intr-un an am prins 3 socuri de curent si am fost solicitat de RENEL(ca lucrez mai ieftin),iar din ce am castigat mi-am luat un amarat deLOGAN(nou).stiu pe cineva care a trimis niste defecte de televizoare si i-au fost promise niste scheme pe CD si nici in ziua de azi nu le-a primit(au trecut 2 ani).asta este.tara mai vinde acela din valcea tv aduse din anglia?am fost si eu o data si avea marfa buna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tavi Posted July 26, 2006 Author Share Posted July 26, 2006 sigur e Ciurezu cel despre care vorbesti , dar nu cred ca mai aduce televizoare , are alte afaceri , la cate tiruri are ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dalu Posted July 26, 2006 Share Posted July 26, 2006 @ TARA , omule....sa stii ca in Transilvania , nu mai exista reparatie audio --video, eu apreciez mult ceea ce faci tu ,dar ,....Doamne ajuta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tavi Posted July 26, 2006 Author Share Posted July 26, 2006 serios ?eu cunosc foarte multi depanatori din transilvania si colaborez bine cu ei deci generalziarea ta mi se pare exagerataintotdeauna vor exista centre de depanare si depanatori , va fi diferit doar modul de lucru peste ceva timp probabil acum fiecare va rezista daca poate si cum poate , depinde doar de el nu e singura meserie care va cere pregatire foarte buna ca sa poti merge mai departe , va fi greu pentru foarte multi in viitorun exemplu concret :ti se strica tv-ul wide screen cumparat cu 20 milioane, plasma sau lcd-ul cumparate mai scump trazneste si iti arde sursa la dvd-ul home theatre cumparat cu milioanece faci ?cumperi altele ? sau incerci sa le repari ?le duci la bucuresti ? sau la aduci la mine ? :smt003 va astept :yawinkle:eu cred ca textele care circula peste tot : " mai bine imi iau altul daca se strica " sunt valabile doar la o mica parte din români din urmatoarele motive :1. foarte multi si-au luat in rate si sunt plini de datorii , putini isi permit sa cumpere ceva cu banul jos2. multi au televizoare adevarate pe care nu e asa usor sa le inlocuiesti cu caricaturi de diagonala 51 pe care le gasesti cu 3 milioane 3. din ce in ce mai multi trec pe lcd-uri si pe viitor vor mai ieftine deci mai multe - le vor arunca cand se strica ? sau vor incerca sa le repare ?... eu cred ca vor incerca sa le repare pana si la americani unde aia nu au ce face cu banii, televizoarele adevarate se repara si acum in centre de depanaream citit discutii pe forumuri si cei care repara plasme in state nu fac fatza la cati clienti au ca nu se pot repara toate plasmele si lcd-urile , cum e norocul clientului si al depanatorului , insa ce se poate repara se va repara si pe bani buni Link to comment Share on other sites More sharing options...
soptea Posted July 26, 2006 Share Posted July 26, 2006 este atat de rentabila incat:-dupa 15 ani de stors creerii cu pistolul in mana eu merg cu un Peugeot(bicicleta nu masina)-2 colegi (fosti de acum) de breasla s au reprofilat in zugravi si practica pe euro unul in Spania si celalt in Italia,si erau meseriasi de meseriasi,unul dintre ei mi a dat lectii de meserie de multe ori,desi s a apucat mai serios de depanare doar de vreo 5 ani(adaptari de microprocesoare la tv Philips smechere,reparatii la Sony Playstation,decodari si reparatii gsm ,automatizari diverse etc,unde pune mana el se cunoaste)-chestia cu Loganul e vrajeala sa ma oftic eu ca am Peugeot :finga: ca sa scoti 300 mil din reparatii trebuie sa repari minim 600 televizoare si ma indoiesc ca la 600 de tv uri traznite ai rata de 100 % succes.Daca as avea un Logan pe mana va jur ca m as apuca urgent de taximetrie..oricum e mai bine decat zugrav-la ora actuala castiga mai bine cei pozitionati intr o zona cu vad,restul dispar unul cate unul-nu cred ca are rost sa ne amagim,depanarea nu mai este o meserie de top,productia de masa a facut din televizor un produs ieftin si larg accesibil...din fericire tot productia aceasta a facut ieftina si internetul si laptopul de pe care va scriu.....God, please have mercy with us :prayer: Bafta,Radu Soptea Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Devil83 Posted July 27, 2006 Share Posted July 27, 2006 din ce repar eu imi scot banii de tigari si foarte putin pentru alte cheltuieli. M-am apucat sa realizez o retea in care dau internet si cu ce iau de la schimbatu de rezistente si cndensatori mai schimb un switch, o rola de cablu etc. Pentru mine din depanare iasa un mic castig foarte util si uneori incredibil de necesar. Oricum nu iasa o avere dar si manopera incerc sa o fac in functie de om si posibilitatile lui financiare si de obicei se situeaza undeva la 10 - 25% din pretul componentelor schimbate dar nu mia mica de 10RON. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tavi Posted July 27, 2006 Author Share Posted July 27, 2006 kostel , acum am citit mai cu atentie ce ai spus tu cine a trimis defecte , cui a trimis si de la cine trebuia sa primeasca cd-uri cu scheme ?radu, ai dreptate, cei care nu sunt in zona cu vad bun si mai ales cei care au spatiu inchiriat dispar, e greu sa rezisiti fara o clientela cat de cat constantasi eu cred ca aia cu Loganul e chestie ciudata.... ca sa castigi cele 300 milioane sa iti iei logan, trebuie sa mai castigi inca 300 sa poti trai in anul ala si deja e prea mult , poate doar sa locuiesti la ai tai si sa iti faca mama papica mereu ca sa faci economii :smt003Mr_Devil83 , nu mai lua 10 ron pe depanare , la pretul asta mai bine stai degeaba Link to comment Share on other sites More sharing options...
PETRE66 Posted July 27, 2006 Share Posted July 27, 2006 Meseria de depanator,nu mai poate avea viata lunga.Centrele de depanare ,se pregatesc sa-si schimbe profilu. In Brasov ,sunt 4-5 firme cu tv-re sh (solduri) cu service aferent lor,5-6 centre ,pentru alte marci si in cele din urma 3 pentru cele consacrate ca:sony,panasonic,jvc,philips......care traiesc din garantii,eventual pg (dar rar).Ar mai fi independentii,si cam atat. Cu sume de 15-25 Ron de aparat ,nu se poate cumpara nici macar o bicicleta .Daunezi s-a facut o statistica cu contribuabili,37% sunt inregistrati legal,pensionarii ne depasesc cu cca.10 % . Cat de rentabila e meseria.......??Concluzia ,o veti trage voi . Cu stima,Petre66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostel Posted July 27, 2006 Share Posted July 27, 2006 E foarte adevarat.si LOGANUL a costat 6000 euro(adica 21000ron),adica vreo 180 de televizoare ,4 calculatoare,si cateva monitoare.Am doua ateliere din care unu si la tara.dar nuprea mai am timp liber.Asta e.daca nu stii cum sa iti administrezi firma nu castigi.Majoritatea trimit clientul dupa piese.eu le pun de la mine si mai am si un adaus acolo.Plus ca piese sunt destul de ieftine aici.E o firma care importa direct.Eu oricum nu traiesc din reparatii,dar imi umple bugetul destul de bine.Si nu mai dau nici bani pe tigari ca m-am lasat.Si asta e o economie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostel Posted July 27, 2006 Share Posted July 27, 2006 Tara o cunostinta de a mea ia trimis lui domnul BADILA niste defecte urmand ca acestea sa fie publicate si chiar au fost.Dar domnul BADILA nu ia trimis nici in ziua de azi CD cu scheme.asta este Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tavi Posted July 27, 2006 Author Share Posted July 27, 2006 am inteles, nu stiu ce sa spun, nu stiam ca dl Badila trimite cd-uri cu scheme dar daca imi spui cine este prietenul tau si in ce numar a publicat articole, promit eu sa il ajut Link to comment Share on other sites More sharing options...
q_acdc Posted July 27, 2006 Share Posted July 27, 2006 Personal nu stiu cat de rentabila este ?dar este a dracului de frumoasa(Scuze pt exprimare). Aceasta meserie o practicam dupa orele de munca si stateam aproape pana dimineata si a doua zi de la capat,trebuie sa recunosc a fost rentabila pana mau calcat baietii.(plangerea a venit (o banuiala) de la vecini sau o firma de reparatii,probabil concurenta neloiala? Depanam aproape tot ce refuzau sau nu reuseau (ma trzezeam cu clientii la usa) firma de reparatii situata la scara vecina).Sincer va spun am fost nevoit sa ma mut cu locuinta pt a nu mai avea probleme cu autoritatile si implicit nepracticarea depanarii, dar microbul exista . Acum mam reprofilat si ma ocup cu usi automate(un lucru bun,am scapat de stress si mai mult colind prin tara,Valcea,Brasov,Suceava,Sibiu,Arad,etc). La ora actuala repar numai din placere,si nu ma mai uit la rentabilitate(pt un coleg,patron,prietenii dar pt vecinii si rude nu) si o fac foarte rar. Un rau necesar!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostel Posted July 27, 2006 Share Posted July 27, 2006 pana sa imi fac firma si eu tot cu stres reparam.acum mi-a trecut,am o firma buna,imi pot face reclama si mai nou caut sa iau si garantii(CARE MA POATE AJUTA CU O PILA?)dar am si dusmanii care mi-au trimis garda pe cap si din bani castigati ptr.LOGAN am cotizat la ei cu 5000000.ieftin nu.si in 48 de ore.si i-am dat.munca pe 5-6 tv.asta e. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostel Posted July 27, 2006 Share Posted July 27, 2006 am inteles de la el ca i-a spus ca le publica si pe urma nu a mai vrut sa le publice.el se numeste FLORIN LEORDEANU .nu este vorba de un CD ,dar gestul.e mai in varsta si a strans materialele in mai multi ani.asta este.si eu i-am trimis niste materiale ,dar nu m-ai mi-a dat nici un raspuns Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostel Posted July 27, 2006 Share Posted July 27, 2006 Aici este un LOGAN cumparat pe bani din reparatii.Si pentru tipul care zicea de taxi,m-ai am 3 masini facute taxi si aceea imi aduc mie toti clienti cu tv defecte.Si uite asa merge treaba.Si tarife sa spun:schimbat 4 cond de la mine(ca nu stie clientul cat costa=2RON)cost reparatie=50RON.Odata am trimis clientul dupa o piesa care a costat 5RON si fiind prieten cu mine i-am cerut ptr reparatie 10RON,la care a spus cum sa imi de-a mie mai mult decat adat pe piesa.Concluzia ? Puneti piese de la voi ca oricum nu stie clientul cat costa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.