Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Am nevoie de putin ajutor, nu ma ocoliti va rog :)


Recommended Posts

Salutare tuturor celor care citesc acest thread. Am si eu nevoie de ajutor, mai exact o schema electrica a televizorului ANITECH M3705, e unu mai mic, cu diagonala de 33 de cemtimetri cred si de o schema de sursa de alimentare de televizor in comutatie. Am de reparat un samsung care are sursa cu SMR40200 si s-a prajit, e si driverul ala al lui ars si are si o bobina care se conecta la driver prajita. Din ratiuni financiare am decis sa ii fac o sursa de alimentare noua sau eventual un transformator. Multumesc tuturor care incearca sa ma ajute anticipat.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 23
  • Created
  • Last Reply

modelul exact de tv e Anitech M 3705 din 1990. serial number 07652.Sursa de alimentare e lucrata cu un tranzistor 2SD820 facut de toshiba. E un televizor de ala micut, si imaginea pe el se vede sub forma de trapez. Presupun ca e ceva cu modulul de baleaj linii.

Link to comment
Share on other sites

Am studiat si eu bobina de deflexie putin si nu pare a fi dusa, a fost chiar primul lucru la care m-am uitat din cauza aspectului imaginii. O sa o mai studiez putin si daca nu gasesc altceva o schimb. Singura problema e ca habar nu am ce model de bobina de deflexie ar functiona la un televizor noname ca asta.

Link to comment
Share on other sites

pai masoara ce rezistenta are bobina.nu ai mai schimbat niciodata asa ceva?ca sa iti dai dai seama masoara intai U1 si apoi desfa firul de la bobina dupa orizontal si vezi daca a crescut U1.ASTA IN CAZUL CAND NU AI OSCILOSCOP

Link to comment
Share on other sites

daca suspectezi deflexia originala, poti inlocui provizoriu bobina de deflexie pe H cu una dintr-un tv. alb negru. n-o monta pe gatul tubului, las-o in aer. pune o sonda in baza bu-ului .durata cursei inverse trebuie sa fie 12us, iar perioada de 64us.

Link to comment
Share on other sites

Acum am mai avut timp sa verific putin televizorul respectiv. Vreau sa va multumesc tuturor celor care ati incercat si incercati sa ma ajutati in continuare. Deci bobina de deflexia a televizoorului acesta este compusa din 2 bobine inseriate, presupun ca pentru baleajul pe verticala si una pentru baleajul pe orizontala. Asta deduc pentru ca este o placuta pe care sunt 5 picioruse pe care sunt lipite infasurarile bobinei. Bobinele au urmatoarea impedanta: 7,3 ohmi bobina pentru orizontala, de la ea placa spre conectorul care se infinge in televizor un cablu de culoare rosie si unul albastru. 2 x 23 ohmi bobina pentru verticala, conductorii de legatura ce iasa din ea sunt verde portocaliu. Am desfacut de pe samsungul acela bobina de deflexie, in speranta ca se va potrivi, culorile si aranjamentul la pini ai mufei de conexiune erau la fel dar cel de la anitech-ul acesta e ceva mai mic si bineanteles ca si bobina e mai micuta decat cea de pe samsung.In poza atasata doar partea de linii si baleajul pe verticala sunt la fel cu televizorul meu, de fapt sunt exact la fel. Sunt bune impedantele bobinei ? Daca nu presupun ca e vorba de o bucla de reactie in partea de linii care nu mai e de incredere. Ce parere aveti, pe unde sa ma mai uit?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines