Mr_Devil83 Posted July 26, 2006 Share Posted July 26, 2006 Salutare tuturor celor care citesc acest thread. Am si eu nevoie de ajutor, mai exact o schema electrica a televizorului ANITECH M3705, e unu mai mic, cu diagonala de 33 de cemtimetri cred si de o schema de sursa de alimentare de televizor in comutatie. Am de reparat un samsung care are sursa cu SMR40200 si s-a prajit, e si driverul ala al lui ars si are si o bobina care se conecta la driver prajita. Din ratiuni financiare am decis sa ii fac o sursa de alimentare noua sau eventual un transformator. Multumesc tuturor care incearca sa ma ajute anticipat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PETRE66 Posted July 26, 2006 Share Posted July 26, 2006 model 3705 fara alte litere ....??!! asa ceva nu am gasit.da mai multe informati. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mircea626 Posted July 26, 2006 Share Posted July 26, 2006 pentru samsung gasesti modul de alimentare care inlocuieste perfect vechea sursa.costa pina in 40ronanitechul cu ce facut.sursa,sincro,etc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Devil83 Posted July 26, 2006 Author Share Posted July 26, 2006 modelul exact de tv e Anitech M 3705 din 1990. serial number 07652.Sursa de alimentare e lucrata cu un tranzistor 2SD820 facut de toshiba. E un televizor de ala micut, si imaginea pe el se vede sub forma de trapez. Presupun ca e ceva cu modulul de baleaj linii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mircea626 Posted July 26, 2006 Share Posted July 26, 2006 probabil e bobina de deflexie dusa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tavi Posted July 26, 2006 Share Posted July 26, 2006 pentru schema citeste aici : http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=12666 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostel Posted July 27, 2006 Share Posted July 27, 2006 daca ai cont la TELEXIMEX sau VITACOM poti sa iti cumperi o sursa cam la 22RON.Cat despre anitech schimba bobina de deflexie cum a zis colegul mai inainte Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Devil83 Posted July 27, 2006 Author Share Posted July 27, 2006 Am studiat si eu bobina de deflexie putin si nu pare a fi dusa, a fost chiar primul lucru la care m-am uitat din cauza aspectului imaginii. O sa o mai studiez putin si daca nu gasesc altceva o schimb. Singura problema e ca habar nu am ce model de bobina de deflexie ar functiona la un televizor noname ca asta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostel Posted July 27, 2006 Share Posted July 27, 2006 pai masoara ce rezistenta are bobina.nu ai mai schimbat niciodata asa ceva?ca sa iti dai dai seama masoara intai U1 si apoi desfa firul de la bobina dupa orizontal si vezi daca a crescut U1.ASTA IN CAZUL CAND NU AI OSCILOSCOP Link to comment Share on other sites More sharing options...
q_acdc Posted July 27, 2006 Share Posted July 27, 2006 scuze, incearca sa inlaturezi scurtul din bobina de deflectie(eu am reusit) Link to comment Share on other sites More sharing options...
PETRE66 Posted July 27, 2006 Share Posted July 27, 2006 in acest caz ar trebui sa scoata fum ,nu ?? Ma gandesc la o piesa ,inseriata cu bo (inclusa in infasurare,sau vizibila). Nu poti sa ne spui ce rez interna are??Dar o poza ?/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marele Savant Posted July 29, 2006 Share Posted July 29, 2006 Filtrajul pe primarul sursei ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
baza Posted August 1, 2006 Share Posted August 1, 2006 daca suspectezi deflexia originala, poti inlocui provizoriu bobina de deflexie pe H cu una dintr-un tv. alb negru. n-o monta pe gatul tubului, las-o in aer. pune o sonda in baza bu-ului .durata cursei inverse trebuie sa fie 12us, iar perioada de 64us. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Devil83 Posted August 1, 2006 Author Share Posted August 1, 2006 Acum am mai avut timp sa verific putin televizorul respectiv. Vreau sa va multumesc tuturor celor care ati incercat si incercati sa ma ajutati in continuare. Deci bobina de deflexia a televizoorului acesta este compusa din 2 bobine inseriate, presupun ca pentru baleajul pe verticala si una pentru baleajul pe orizontala. Asta deduc pentru ca este o placuta pe care sunt 5 picioruse pe care sunt lipite infasurarile bobinei. Bobinele au urmatoarea impedanta: 7,3 ohmi bobina pentru orizontala, de la ea placa spre conectorul care se infinge in televizor un cablu de culoare rosie si unul albastru. 2 x 23 ohmi bobina pentru verticala, conductorii de legatura ce iasa din ea sunt verde portocaliu. Am desfacut de pe samsungul acela bobina de deflexie, in speranta ca se va potrivi, culorile si aranjamentul la pini ai mufei de conexiune erau la fel dar cel de la anitech-ul acesta e ceva mai mic si bineanteles ca si bobina e mai micuta decat cea de pe samsung.In poza atasata doar partea de linii si baleajul pe verticala sunt la fel cu televizorul meu, de fapt sunt exact la fel. Sunt bune impedantele bobinei ? Daca nu presupun ca e vorba de o bucla de reactie in partea de linii care nu mai e de incredere. Ce parere aveti, pe unde sa ma mai uit? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PETRE66 Posted August 1, 2006 Share Posted August 1, 2006 h=2ohm si v 7,3 ohm,asa vroiai sa spui.Nu ?? :rolleyes: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.