Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
ilie_staovici

RENAULT MEGANE SCENI

Recommended Posts

Buna ziua tuturor.Am o mare rugaminte la specialistii care lucreaza la Renault; la un renault megane sceni fabricat in 1997 nu imi ajunga nici un fel tensiune la pompa de benzina.Spun nici un fel pentru ca nu ajunge nici plus nici minus.Cind am incercat prima data cu un fir cu plus la minusul pompei am avut masa dar nu in mod convingator ci foarte slab si dupa aceia a diparut complet.Stie cineva si vrea sa ma ajute de unde se alimenteaza pompa de benzina?Este undeva vreo mufa ascunsa bine ca am cautat pe unde am crezut eu.Multumesc din suflet celor care vor incerca sa ma ajute.O zi buna tuturor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prin verificarea cu plusul se pare ca s-a mai produs un defect.cauta pe net renault megane scenic schematic diagram sau wiring diagram si vezi unde duc firele.Se pare ca "toate drumurile" pardon, firele duc in ECU.Mai mult nu te pot ajuta. Cu multi ani in urma am lucrat la o asemenea masina la partea electrica/electronica Succes!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

...nu imi ajunga nici un fel tensiune la pompa de benzina...Stie cineva si vrea sa ma ajute de unde se alimenteaza pompa de benzina?...

Pompa de benzina se alimenteza sigur printr-un releu comandat intr-adevar de ecu injectie.Cind pui contactul - asta presupunind ca totul e ok > keie buna, immo recunoaste keia etc ... < se actioneaza pentru scurt timp ( cit sa incarce cu benzina rampa de injectie ) acel releu. Faci urmatoarea proba : cineva pune contactul si asculti in zona releelor de la motor daca se actioneaza vreo unul. Daca se aude actionat, cauti mai departe...Mai multe nu pot spune, informatiile date de tine sint putine, spune - ne sint probleme cu immo ? Daca banuiesti ceva probleme cu keile, atunci nici pompa nu porneste, nici injectia, aprinderea, cauti degeaba.Cel mai bine cauta un amic cu un tester specific Reno ( Sonda Clip sau macar un DDT ) sa te uiti si sa capeti informatii, altfel pe bijbite - incercate si fara experienta n-ai nici o sansa. Mai mari sanse la 6/49 ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joc si la 6 din49 dar nu cred sa am sanse cun am avut cu masina.Am rezolvat problema,era sonda pentru turatia motorului asezata undeva intre motor si cutia de viteze cred ca nu gresesc daca spun desupra volantei.Da intradevar pompa se alimenteaza printr-un releu care nu lucra din cauza sondei defecte.Sonda arata ca o pipa prinsa cu 2 suruburi de 6 mm.Probabil citeste un punct magnetic situat pe volanta.Oricum multumesc tuturor celor care au incercat sa ma ajute.Oreara buna .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.