Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incep un nou proiect Eolian/ Solar


Recommended Posts

Salut Acum ceva timp am primit de pe ebay Produsele comandate de mine, Celule fotovoltaice si un Motor DC de putere. ( Amtek DC 90V 15A 900Rpm )

Vreau sa incep intai cu motorul ( acesta la turatii relativ mici invartit cu mana da cam 15-16 V 5 A )

Daca il invart cu o bormasina la 100-130 RPM imi sare de 30V . Am inceput intai cu palele care din pacate am optat sa le fac din Teava PVC ( lungime 80cm fiecare ) Le-am facut astazi. Vreau sa fac aceasta mica eoliana ca un surplus ca atunci dupa ce voi construii panourile in cazul in care este nor sau Iarna ca este randamentul mai scazut acest motor sa fie un mic surplus sa nu mi se descarce bateriile cat de cat.

Pun cateva poze mai jos cu realizarea palelor care le-am facut azi ( stiu ca din lemn de tei is cele mai bune dar din lipsa de scule si material nu le-am facut )

 

http://oi50.tinypic.com/20iypag.jpg

http://www.imagehosting.ro/images/512IMG_0685.jpg

http://www.imagehosting.ro/images/456IMG_0691.jpg

 

Ce parere aveti de primele mele pale realizare ? Am incercat cat de cat sa respect unghiurile din capul palei sa fac in asa fel incat sa taie aerul.

Ramane sa fac stalpul de sustinere cam de 8M si sa Montez motorul pe suportul pe care il voi face. O sa mai revin cu poze pe parcurs.

 

Astept Pareri.

Link to comment
  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Eu sunt convins ca palele nu sunt bune. In primul rand forma, nu va aduce prea multa eficienta, pvc-ul va deveni casant iarna, iar in timp sub actiunea razelor de soare se degradeaza. Daca sunteti amabil as dori si eu cateva date suplimentare a motorului (dimensiune, greutate etc), eventual poze.

Link to comment

Palele unei elice eficiente trebuie sa aiba profilul si unghiul variabile in lungul palei, altfel unele portiuni ale palei lucreaza ca frana. Se pot face din lemn dupa sabloane, dar e munca grea. Motorul pare cu magneti permanenti. Ca generator merge prost pentru ca nu i se poate regla tensiunea generata la diferite turatii.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines