Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
activOo

putin ajutor vw bora 2004

Recommended Posts

Salutare tuturor !Am un vw bora 2004 cu bateria schimbata.As dori sa schimb difuzoarele masinii , sa le amplific si pe langa astea sa mi pun si un subwoofer.Ce ma intereseaza in prima faza este daca imi suporta cablurile masinii toata treaba asta, si daca da pana la ce amperaj sau pana la ce puteri (wati) sa ma limitez pentru a evita un eventual scurt circuit sau topirea firelor.Sunt incepator in ce priveste toata treaba asta de aceea apelez la dumneavoastra.Va multumesc

Share this post


Link to post
Share on other sites

daca vrei subwoofer si amplificator, i-ti recomand sa tragi un fir de + separat de la baterie la amplificator. Acest cablu trebuie sa fie destul de gros ca sa suporte amperajele necesare SMPS-ului din amplificator. Obligatoriu este sa pui si o siguranta pe acel fir, imediat dupa plecarea acestuia de pe baterie, astfel, orice scurt aparut pe acel + , intre el si caroserie, va sari siguranta si te va proteja de surprize. Pentru firul de masa, poti alege sa i-l legi din cel mai apropiat loc de pe caroserie.Spor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu cunosc VW Bora, imi spun parerea mea la modul general.Un player 4x15W (reali) si 4 difuzoare eficiente de 20W (reali) ajung intr-o masina.Impedanta difuzoarelor trebuie sa corespunda cu iesirea player-ului (uzual 4 ohm).Pentru 4x15W nu cred ca trebuie schimbate cablurile existente.Daca vrei putere mare si woofer e mai multa treaba:- cumperi un amplificator auto cu iesire pentru woofer (de genul 4x30W + 100W / 4ohm) - cumperi difuzoare cu putere acoperitoare pe fiecare canal (de genul 4x40W + 125W / 4ohm)- conectezi difuzoarele la amplificator cu cabluri potrivite (cel putin 1mm2)- alimentezi la baterie amplificatorul cu cabluri mai groase (cel putin 2.5mm2)- conectezi pornirea amplificatorului la iesirea Remote On a player-ului (0.5mm2)- conectezi iesirile de semnal Line Out ale player-ului la amplificator (cablu ecranat)Sectiunea firelor o alegi admitand o densitate de curent 6...8A/mm2.Siguranta obligatorie pe + alimentarii langa baterie, 25A aproximativ la puterile indicatemai sus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

AMi ai incurcat creierul. Am un player de 4x50 nush exact reali. Cred ca 4x17/19 . Eu vreau sa mi pun 4 dif a xate 70 w . + woofer de 250/300 w . Si amplificatorul bineinteles .. Acest woofer +ampl. Vine la pachet cu fire. Nush cat de groase sunt .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.