Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

mini-sumo cu arduino uno-ajutor !


Recommended Posts

Buna seara tuturor.Am realizat un robotel mini-sumo cu arduino uno dar din pacate nu ma am cu programarea... :jytuiyu Stiu sa incarc pe arduino.Am un program de baza care face urmatoarele miscari-robotelul se roteste,iar cand intalneste un obstacol se indreapta spre el si-l scoate din ring.Robotelul este realizat cu senzor ir de 80 cm de la sharp.Daca cineva are vreun program mai complex as fi arhi-multumit.As dori sa mai adaptez inca doi senzori laterali realizati cu fototranzistori si emitatori de 38 khz.Va multumesc.

Link to comment
  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...
Guest szmeu

Salut Iozsi,

E putin mai greu ceea ce ceri tu, mai greu in sensul ca nu exista un program universal pentru robo sumo, el depinde de cum ai implementat tu hardwareul respectiv, am dat o cautare rapida pe net fara prea mult succes sa gasesc ceva de-a gata pentru descarcat, dar cum am spus si daca ar fi nu s-ar potrivi la robotelul tau decat daca ar fi scris pentru unul identic.

Recomandarea mea este sa iei frumos programelul actual si sa il studiezi, sa intelegi ce face si ii aduci imbunatatiri, te asigur ca nu e greu! iar in momentul in care vei reusi sa adaugi o noutate ori cat de mica satisfactia va fi maxima! studierea programului actual e o modalitate buna de a invata programarea. Daca ai reusit sa construiesti robotelul vei reusi si cu programarea, platforma arduino este destul de intuitiva si dupa ce te prinzi de cateva smecherii de baza ai sa poti sa faci cel putin lucrurile simple. Sper ca te descurci cat de cat cu engleza, ti-as recomanda sa pornesti de aici: http://arduino.cc/en/Reference/HomePage

Si nu uita google e prietenul tau cel mai bun cand vine vorba de a gasi informatii, s-ar putea sa gasesti si in limba romana multe lucruri interesante avand in vedere ca arduino s-a raspandit destul de bine si pe la noi.

Multa bafta!

Link to comment
  • 2 weeks later...

Multumesc de raspuns ! Stiu ca nu se potrivesc programele...dar se pot adapta.Am tot studiat cum se fac programele.Nu este usor.Am gasit diferite parti de programe pe care tot incerc sa le combin.Si eu am tot cautat pe net dar nu prea gasesc gata facute.Poate ma descurc cumva pana la urma.Numai bine!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines