Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tehnoton AC2050 01 HF


Postări Recomandate

Am achizitionat acest amplificator de curand, vanzatorul mia spus ca are o rezistenta care se inroseste,dar cand am ajuns la el am constatat ca este un condensator de 100uf la 40v aflat undeva spre iesirea boxelor care a sarit in sus ca un confetii :101 ,dar amplificatorul functioneaza doar pe canalul dreapta ,pe stanga nu se aude nimic ma gandeam sa il schimb cu unul de la mine ...dar cel bubuit este altfel are cate o borna la fiecare capat ...al meu este dasta nou ...gresesc? .pe ea scrie hi-fi ..si am citit ca ar avea undeva la 50w cu bipolari TD367B cate 2 pe ramura ...dar ei par in regula posibil sa fie de la acel condensator problema canalului stanga? ca de schimbat oricum il schimb..si nu stiu daca are rolul de filtraj ca se aude foarte distorsionat cand trece de jumatate ...ceea ce mi se pare o porcarie ,iar vumetrul urca prea repede si se inroseste prea repede ,nici nu urc cu volumul pana la jumatate...posibil sa fie in urma ..da rnu asta ar fi problema ,ci sunetul de tot rahaul care mi-l ofera ..ma cam dezamagit ...am un amplif mic cu tda7269 si se aude mai tare ca asta :cry: ...acest tehnoton nu imi ofera decat foarte mult bas ..care imi demonstreaza ca ar avea in jur de 50w ,dar la categoria inalte ...nu imi reda mai mult de 10-15w rms nu stiu ce sa zic ...voi pune cateva poze cu interiorul ei,mentionez ca iam scos materialul aflat in acel condensator si a ramas asa prins doar intr-o borna ..calalta a ramas cu cauciucul pe ea ,l-am incercuit pe cel cu probleme.va rog putin help

post-57683-139829607669_thumb.jpg

post-57683-139829607671_thumb.jpg

post-57683-139829607673_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am rezolvat problema cu distorsiunile ,era dat prea tare basul ,la timpul cand era blocat potentiometrul ,iar tranzistorii sunt darlington nu? sunt complementari cum spui zal ,m-am uitat mai bine si sunt 2 pe ramura 66 si 67 ,si pe langa asta am mai constatat ca celalalt canal nu se auzea din cauza unor sigurante 2 la numar care erau arse ,am pus altele noi si cand l-am pornit a functionat si canalul 2 al wumetrului dar cand am dat putin mai tare s-au ars si acele sigurante noi si mi-a mai sarit un condensator in aer care avea aceiasi valoare ca primul 100uf 40v ,concluzia:sunt arsi tranzistorii canalului respectiv si stau in scurtcircuit? ...asa am patit la un tda7269 ..de asta imi dau cu parerea...sper sa nu gresesc si cum nu am aparat de masura am verificat cu degetul atingand radiatorul si camasa tranzistorilor si se simtea o usoara tensiune pe cenalul bun,dar pe celalalt nimic.voi revenii cu o schema sper sa gasesc pentru ca am auzit ca a fost o editie limitata care vroia sa fie moderna...am sa va rog daca puteti sa ma ajutati si pe mine cu achizitonarea unora noi ,schimbarea lor o voi face eu,dar nu stiu unde pot gasii acesti tranzistori.sanatate multa si multumesc de raspunsuri.Florin

post-57683-13982961017_thumb.jpg

Link spre comentariu

Eventual scoate schema pe hîrtie, începînd cu alimentarea şi etajul final, restul nu e aşa important (preuri...). La ce văd în poză, fiecare canal are siguranţe pe alimentare (+/-), iar cond aceia or fi ptr decuplare dacă rez de lîngă ei sînt cele de emitor ale trz finali, sau sînt cond din surse stabilizate dacă rez sînt de balast ptr diode zener... nu se vede clar.Pare să aibă şi protecţie, una şi cu termistori pe radiatoare.

Link spre comentariu

Salutare! Am un amplif ca acesta de prin 1996.A functionat fara probleme!Din pacate n-am gasit schema lui.O sa-l desfac si o sa masor ceva tensiuni pe tz. finali daca asta te poate ajuta.Pana atunci scoate modulele "prefinale"(cele cu BD-uri in dreptul carora scrie pe placa "de baza" AF) si verifica toate componentele.Vezi si superdiodele de pe radiatoare!O sa revin.

Link spre comentariu

am verificat tensiunile la cineva si din cate imi aduc aminte am undeva la 35v iar traful are undeva la 2x27 daca nu ma inseala memoria,am schimbat si sigurantele canalului respectiv iar cand l-am pornit sa ars o rezistenta care a fost si ea schimbata ,tranzistorii sunt dusi si urmeaza sa ii inlocuiesc sper sa functioneze ca mi-a intrat la corason acest batran :da

Link spre comentariu

Din cate imi aduc eu aminte , tensiunea pe etajul final este de +-38Vcc.Transformatorul este destul de potent , estimez undeva pe la 350w.Problema este ca trebuia sa faci rost de finali pentru ca erau sarma.Eu personal am verificat prefinali de pe placa si erau ok , am schimbat totusi un BD138 cu un Bd140.Cu toate ca sunt la limita si acesti prefinali .Am schimbat si toti condensatori de pe placa mai ramane de schinbat rezistenta care sa ars.Oricum te astept pe tine sa faci rost de finali.

Link spre comentariu

Am gasit pe ELFORUM:TD 367- Tz. NPN Si. Darl. Vce=120V,Ic=16A,Pmax=150W,hFE(1A)=500-2000,hFE(10A)=1000-1500,hFE(16A)=200-500(cred ca TD 366-PNP are aceleasi date).Slabe sanse sa gasesti originalii...Cauta ceva echivalent d.p.d.v. al caracteristicilor si-i schimbi pe ambele canale cu eventuale modificari/reglaje.Scuze,n-am mai citit si raspunsurile din urma, ZAL a dat o echivalenta deja.

Link spre comentariu

Alimentarea se face cu +/-35V.Fiecare canal e protejat cu 2 sigurante de 3,15AT(una pe+ una pe-).C-urile de 100/40 sunt filtraj suplimentar intre V+ V- si masa.Verifica daca nu cumva corpul C-ului atinge de vreun strap de pe langa el.Cele doua rezistente montate intre C-uri au 10 resp. 390 ohmi,cea de 10 e inseriata cu un C intre iesire si masa(Boucherot) iar cea de 390-limitare pt. borna de casti.Rez. de emitor ale tz. finali-2X0,68 ohm in paralel(4 buc.) sunt montate intre radiatorul din dreapta si modulele prefinale.Mai las amplif-ul desfacut o zi,doua in caz ca te mai pot ajuta cu ceva.

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Revin și eu cu aceeași rugăminte: cineva care mai are schema acestui amplificator poate face un scan pe care să-l urce aici?

De fapt mă interesează caietele service pt toată linia, și casetofon+tuner (pick-up-ul era atât de prost încât l-am făcut cadou dupa ce l-am recondiționat). Am găsit undeva această linie și vreau să o recondiționez din motive ce țin de un anume gen de nostalgie, ca sa nu spun că, din punct de vedere al componentelor, era mult superioară produselor românești de până atunci.

Am avut prin '91 stația și casetofonul dar ce mi-a mai rămas din schemele de atunci sunt incomplete și rupte

Link spre comentariu

Mie nu imi functioneaza wu-metrul acestui amplificator, am schimbat integratele crezand ca sunt defecte dar degeaba... dupa am luat o casca de la nijte casti de telefon si am pus pe pini de pe placa unde primeste semnal vu-metrul iar semnalul cu potentiometrul de volum al amplifului la maxim este foarte mic si distorsionat...cand ating cu degetul pe pini integratelor se aprind ledurile, are cineva idee care ar putea fi problema?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări