Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie invertor


Postări Recomandate

 Prună.Lux aparatul.Ca el mai sunt multe la semiprofi la preţuri asemănătoare...Da',am mai zis,pentru regim casnic,ocazional,nu merită nimic mai scump de 1000 lei.Ca să nu zic 600-700 de lei.

 Am primit un inverter reparat.E la băiatul meu şi probabil o să-l văd de Paşti,când vine acasă.Ar fi de 120A.Dacă duce electrod 2,5 e suficient.

 "Şocul" pentru mine sunt invertoarele astea de 300-400 lei care sudează în regim ocazional şi mai şi rezistă peste un an!Vorba unuia pe net,după ce terminase o lucrare,"şi-a scos banii şi acu' poate să şi crape"!

Link spre comentariu

@Pruna Adrian, Primul meu invertor a fost fratele mai mic (MMA 315) al celui de care face-ti vorbire. Era si asta la vanzare atunci, la un pret de nu te apropiai. Sigur ca e bun, oricare invertor de minim 300 de amperi (reali), aprinde electrodul de cum il pui pe piesa. Unul  la 2 douazeci, ai surpriza sa faca plici plici, ori sa-l lipeasca daca nu ai mana chiar formata. In fine, experienta care am avut-o cu veltul, am mai povestit-o. Fericit ajung acasa, dau sa-l testez si ma jucam si cu potul de arc force, sa vad diferente. Si diferente nu erau. Ma uit prin fantele de aerisire, si potul de arc force, era curat ca lacrima la terminale. A se citi, doar pus pe panou, sa dee bine, si nici un fir de la el la placa de semnal mic. In fine, ma duc cu el la firma de unde l-am luat, i-au dat capacul jos, s-au "convins" si domnii de acolo...:57. Dupa indelungi parlamentari cum ca chinezu fabrica aparate industriale modulare si ca va trimite din china alte placi PWM care sa cupleze si acel potentiometru, mi-am cerut banii inapoi. Am luat Proweldul MMA 300i  de la alta firma si mi-au ramas si bani...:reytre. Functioneaza fain proweldul, nu-mi pare rau dupa achizitie. 

  Din cate imi aduc aminte si unul si altul din cele doua Velt-uri trifazate, au aceiasi placa PWM in jurul integratului  UC 3846. Deci sa nu va fie mare mirarea sa gasiti acelasi potentiometru de arc force doar pus pe panou, fara conexiuni la placa. Placa de comanda este simplificata, a se citi castrata de piese, de aici si probleme cu boom-ul de hot start. La un invertor cinstit, functia de hot start trebuie sa fie aleasa de utilizator cu durata reglabila, avand un potentiometru pe panou. Dar cum nici arc force-ul nu e conectat...

  Sunt deacord cu dvs., este un aparat potent, s-ar putea dovedi si fiabil, ce se monta la chinezi acum ceva ani in urma aveau si componente de la firme consacrate. Eu cel putin, nu ma prea impac cu monofazate, de asta le-am tot cautat.

  Daca mai scade pretul, mi se pare mare la ce gasesti in el, merita cumparat si...aranjat putin in interior.

Editat de digioptic
Link spre comentariu

Ce am uitat să precizez este că întotdeauna la prima pornire sare siguranța/siguranțele la tabloul din atelier după care le pun înapoi și merge. Interesant, nu pot să mă pronunț. Poate știți voi ce poate fi. Asta este de nou, nu știa nici vânzătorul ce-i bai. Butonul aparatului de on/off este o siguranță :scarpin

Link spre comentariu

Da disjunctorul din tablou e mai mare decit cel de pe aparat?? :d

Asa am eu impresia ca pe aparat e mai mare decit cel din tablou.

Fiind trifazic are condensatorii mai mici decit un monofazic insa suficienti sa arunce un disjunctor deoarece astea n`au circuit de soft start.

Link spre comentariu

Si asta trebuie sa dee de gandit utilizatorului, cu saritul sigurantei. Eu pe unde m-am dus cu trifazatele mele, nu a sarit nici o siguranta. Aparatele astea au fost luate cu ceva ani in urma, angro de la chinezi. Cum spuneam, daca cumperi multe iei la pret foarte mic, dar si castrate de unele dotari. MMA-ul 315 nu avea nici bobina pe iesire, nu mai zic ca nici unul nu are macar un simulacru de filtru de retea. Fazele, cele trei, direct in tripoda aia pe post de intrerupator, dupa care direct in puntea trifazata. Daca e nou si luat de curand, merita scapat de el.

   Singurul de pe piata la ora asta, facut cat de cat cinstit si care functioneaza beton, este Jasicul Arc 400 z312. Vad ca preturile tot urca acum la mai toate. Il am pe Jasicul asta si odata o sa pun si niste poze cu interiorul lui. Are trei poturi pe panou, placa de semnal mic e plantata automat, deci foarte ingrijita, lacuita. Altfel, mai sunt chinezesti trifazate pe piata, la preturi de-ti cad plombele...:rade:

 Sa ma exprim mai direct, nu tot ce e scump e si bun sau altfel spus, nu faceti greseala sa credeti ca daca e scump, merita luat ca e bun...

Link spre comentariu
On 3/26/2021 at 10:33 PM, Ion_Bumbu said:

La ora asta cam tot ce se vinde este in tehnologie SMD, se repara si aia doar ca trebe ochi buni sau noua o lupa mareee!

:)

Deja sint aparate la preturi accesibile care insa au modulul de putere incapsulat.

Totusi se pare ca este relativ ieftin din ce am auzit.

Are un coleg de`al nostru unu luat si l`a desfcut, eu am pus mina pe el si merge excelent insa si pretul este pe masura, nu o luati ca recomandare decit daca aveti de sudat mult si pe retea extrem de slaba.

Asta este specimenul:

https://www.suduratm.ro/cumpara/invertor-sudura-lascentrum-arc-200-pfc-mv-420

 

Gata, l`am gasit, este chiar a colegului @Elsevius !

 

 

 

On 3/26/2021 at 10:33 PM, Ion_Bumbu said:

La ora asta cam tot ce se vinde este in tehnologie SMD, se repara si aia doar ca trebe ochi buni sau noua o lupa mareee!

:)

Deja sint aparate la preturi accesibile care insa au modulul de putere incapsulat.

Totusi se pare ca este relativ ieftin din ce am auzit.

Are un coleg de`al nostru unu luat si l`a desfcut, eu am pus mina pe el si merge excelent insa si pretul este pe masura, nu o luati ca recomandare decit daca aveti de sudat mult si pe retea extrem de slaba.

Asta este specimenul:

https://www.suduratm.ro/cumpara/invertor-sudura-lascentrum-arc-200-pfc-mv-420

 

Gata, l`am gasit, este chiar a colegului @Elsevius !

 

Modelul Lascentrum la care va referiti seamna extrem de bine cu Kuhtreiber MakIn 160. Cehii au si varianta cu PFC. Inteleg chinezii sa copieze dar aici e vorba de doua firme din UE. Inca nu am aflat cine produce de fapt aparatul dar mai sap. Bobut.

Link spre comentariu

Ala la care fac eu referire Lascentrum 200 MMA este produs de Flama Welding, asta ne`o spune colegul ce l`a cumparat.

Este un invertor multivoltage, de la 90Vac la 265Vac este domeniul lui de lucru de aia este si scump, bineinteles este cu PFC.

N`are treaba cu cel de care spuneti dumneavoastra.

Nu stiu la care firme din UE va referiti, Lascentrum, da este o firma europeana care vinde produse brenduite facute in China.

Despre cehi habar n`am ce invirt.

 

Cele care seamana cu cel de care spuneti sint astea:

https://www.suduratm.ro/cumpara/invertor-sudura-javac-atm-2000-pfc-646

Acesta este posibil sa fie aproape de cel cehesc:

https://www.suduratm.ro/cumpara/invertor-sudura-javac-atm-1600-pfc-645

Tot 160 Adc, PFC dar facut in China, un aparat bun si pretul nu ma da pe dinafara.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Domnule @Bobut, atat Lascentrumul meu cât și Javacul atm 1600 pfc sunt absolut identice la exterior, din ce se vede în poze, exceptând culoarea carcasei și scrisul de pe ea. Față de Kuhtreiberul Makin 160 la care vă referiți singura diferență vizibilă la exterior (exceptând culoarea și scrisul de pe carcasă) este faptul că bornele de (+) și (-) pt. sudură sunt amplasate invers. Sunt convins că toate 3 sunt Fabricate de către Firma  FLAMA din Shanghai, CHINA, în Propria Fabrică. Dacă încă nu știți ce se mai produce în Europa, dați o căutare după Vestel (Turcia) și citiți pe Wikipedia ce produc ei sub diferite denumiri de branduri, altădată de foarte mare renume, din Europa de vest și chiar Japonia. Și Vestel este doar o palidă umbră a industriei chinezești. Sunt sigur că în China sunt zeci de Fabrici care Produc invertoare de sudură, ca să ne referim numai la acestea. Numai bine! 

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Hopa! Review update Velt mma 400. Tocmai m-a întrebat deținătorul aparatului menționat că unde ar putea să îl repare. Zice că nu răspunde potențiometrul. Mai exact, el propriu-zis răspunde, dar pe display arată valorile dorite, plaja 0-400A, dar curentul efectiv la clește vine doar maxim, taie, înroșește imediat electrodul și îl topește. A zis că îl trimite la ei la București. 

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Hristos a Înviat! Numai bine și sănătate tuturor! Tot "navigând" pe YouTube am găsit la un moment dat un alt invertor MMA din Rusia care mi-a atras atenția și anume un invertor care este sigur rezonant. Se numește ТИТАН-220А și are și alți frați mai mici și mai mari, dar deocamdată doar la acesta i-am văzut interiorul. Are 4 grupuri a câte 5 capacitori pentru circuitul (circuitele) rezonant(e). Dar ce mi s-a părut mai altfel la interior este faptul că nu pare a fi lucratura obișnuită chinezească; cred că este posibil să fie fabricat în Rusia, este cu adevărat mai "altfel". Acum, proveniența componentelor poate fi văzută numai de cineva care îl are în față desfăcut sau dacă este filmat în amănunt.  Ventilatorul pentru răcire este alimentat direct la 220V printr-o siguranță de 0,5A după siguranța principală de intrare (40A) care are și rolul de intreruptor. Este posibil ca potentiometrul pentru reglaj curent de sudură să fie bobinat. Ce mi-a mai atras atenția este tensiunea arcului de sudură, care la curentul maxim (220A) este specificata a fi de 35V. Alte reglaje nu mai are. Capacitorii de filtraj sunt 6 bucăți a câte 470 microfarazi/400V. Curentul minim de sudură este dat de 40A (cu o tensiune a arcului de sudură de 20V). Nu este nici prea ușor, are cam 9kg și nu este nici ieftin, costă în jur de 2100 de ruble (ИЖ ВД 200 costă în jur de 1800 de ruble). Acum dacă cineva priceput și curios îl va căuta pe YouTube și va reuși să își facă o părere mai corectă și mai completă și va posta aici, eu chiar voi fi bucuros. Vă salut! 

Link spre comentariu

Bună seara. Mai sunt și alte clipuri în care sunt filmate aparate noi și care nu sunt pline de praf și terfelite ca cel din clipul pus de d-voastră și eu zic că sunt asamblate și că arată destul de bine la interior. Oricum, dacă mi-am dat seama bine, la cel din clip nu i-a fost schimbată nici o piesă electronică ci doar mufele de ieșire, care se pare că au avut o viață foarte grea, probabil ca și respectivul aparat, ceva conductori și probabil verificate și conexiunile și alte cele și bineînțeles curățat. O seară bună. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări