Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
MorphX

Problem TOSHIBA Satelitte A660-166

Recommended Posts

Salutare,sunt nou pe aici.... si nu stiu unde trebuie sa postez corect..:)

Am un leptop Toshiba satelitte A660-166 ,si de curand am instalat windows 7 pe el(datorita unor probleme).Cand am cumparat leptopul(nou nout tot cu win 7 pe el) ,avea butoanele(cele cu touch ptr sunet,eco function,wirless etc) iluminate in ALB ,numele Leptopului(Satelitte) si un contur iluminat tot alb in jurul pad-ului.

Problema este ca,acuma nu mai imi sunt iluminate acele butoane,pad-ul si scrisul acela Satelitte.

Ce am incercat sa fac? Am intrat pe site-ul celor de la toshiba,si am descarcat BIOS update.... am dat instal,si am asteptat aprox 2 minute,dupa care s-au aprins butoanele si dupa mi-a cerut un restart.Cand s-a repornit,si mi-a intrat pe desktop,surpriza... tot nu erau iluminate acele butoane...

Am incercat sa dau iara instal la acel program BIOS si imi da o eroare: http://imageshack.us/photo/my-images/546/errorwu.png/

Va rog din suflet,spuneti-mi ce trebuie facut in acest caz... Ce soft trebuie instalat ca sa imi mearga

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trebuie sa descarci utilitarul care este si driver pentru butoanele suplimentare de pe site-ul Toshiba. Normal ar fi fost sa faci un factory reset cu reinstalare de pe partitia ascunsa care contine sistemul de operare si utilitare. Asta daca nu cumva un "istet" a sters partitia pentru ca a pus el vreun "windoz" de mare caracter luat de pe vreun torrent obscur.Si ca de obicei iarasi lipsa de logica si folosirea materiei cenusii. Daca ai reinstalat doar sistemul la ce sa umblii la BIOS??????!!!!. Ce leg are mama lui Pazvante cu primaria din Patarlagele??????!!!P.S. Eroarea e normala pentru ca nu poti pune acelasi bios peste acelasi bios.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu am reinstalat windowsul pentru ca il aveam de 1 an si ceva,si am intampinat niste problemeAm descarcat de la TOSHIBA bios update,doar atata am facut,nu am umblat la altceva.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu ai facut nimic rau prin faptul ca ai facut upgrade de bios, orice service care se respecta, in cazul in care un laptop ajunge la ei, face upgrade de bios. Nu de dobitoci scot aceste upgradeuri! Cred ca trebuie sa cauti pe net utilitarul de gestionare a butoanelor si apoi o sa mearga si iluminatul! Daca ai facut upgrade-ul la ultima versiune nu-ti mai bate capul sa o reinstalezi!Bafta!

Share this post


Link to post
Share on other sites

blue multumesc mult de ce mi-ai spus,dar nu stiu ce program trebuie folosit pentru a seta iluminarea...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cred ca problema este din setarile bios si anume dezactivarea acestor iluminari pentru economisirea energiei. Imi pare rau, mai mult nu pot sa te ajut!

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.csd.toshiba.com/cgi-bin/tais ... 85&pf=true

 

Instaleaza utilitarul pentru butoane si vor functiona fara sa rescrii biosuri prin service respectabile. E doar o chestie simpla de drivere care ar fi trebuit sa fie stiuta de cei care fac recomandari. Toshiba fara Value Added Package nu da drumul la butoane si implicit iti lipsesc mai multe functii iluminarea lor fiind doar ceea ce observi imediat. Sigur nu poti folosi functiile suplimentare date de tasta FN si probabil nu poti porni wireless.

Raspunsul meu anterior era doar intrebare retorica si anume de ce trebuie sa umbli la alte parti ale laptopului hardware sau software basic din moment ce ai instalat doar sitemul de operare. Era referitoare la logica de gasi solutia.

 

Succes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.