Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
956

Sfaturi laptop...

Recommended Posts

Salut!Am un laptop MSI....si exact dupa 3 ani(perioada de garantie),m-a parasit cipsetul video.L-am dus la un service,am platit reparatia si....dupa 3 saptamani...s-a dus iar.A doua oara l-am reparat la alt specialist...cu acelas rezultat si cu banii dati de 2 ori...deja mai puneam ceva si luam unul nou...Am inteles din ce am citit si aici si in alte parti ca....este o mare problema cu cipseturile video..asa ca intreb...ce as putea recupera din el?HDD-ul l-as putea folosi intr-un rack extern?Cititorul de card...etcMultumesc anticipat pentru sfaturi.GS.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu este nicio problema cu chipseturile video daca operatia este corect executata. Am laptoupri facute care merg bine mersi de un an jumatate. Probabil ca la acel MSI s-a facut doar o relipire superficiala daca a tinut doar 3 sapt. In functie de model se schimba chipsetul sau bilele de pe el si trebuie sa tina minim 6 luni. Bineinteles ca operatia se reflecta in pret. Ma indoiesc ca ati gasit doi "meseriasi" care sa posede sculele necesare operatiei. Probabil ca ati gasit o chestie din asta de tip ciubucareala la impuscat banu'.De recuperat din el se poate recupera ecranul, procesor, hdd, memorii, tst capace etc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se pare ca s-au inmultit service-urile cu urechisti in dauna profesionistilor adevarati.Pretul relativ mai mic ridica semne de intrebare fata de calitatea lucrarii, cum amintea mai sus colegul. Daca configuratia mai satisface cerintele, merita resuscitat nu dezmembrat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

3 posibilitati :1. Ati platit un reflow si vi sa spus ca sa facut rebool oricare din variante ar fi s-au facut de ciubucari sau carpaci de unde rezulta si durata de functionare relativ scurta .2. Utilizatorul adica dvs. folositi incorect laptopul aici ma refer la faptul ca il folositi in acel mod in care laptopul se supraincalzeste excesiv sau nu ii oferiti aeraj suficient opturandul fara sa va dati seama. 3. Modelul de laptoop este din fabrica predispus la altfel de probleme din constructia lui . Posibile rezolvari ale situatie :1. Il vindeti fie pe bucati fie intreg si va orientati spre altul2. II faceti un reebol la un profesionist ( pret mare) si ar trebui sa fie ca nou 3 II faceti un reflow tot la un profesionist dar durata de viata oricum va fi mai mica in functie de calitatea lucrarii P.S. : si la mine in oras se intampla la fel platesti intre 60-100 de lei si unii se lauda ca fac cica reebol in banii astia (incredere pt. fraieri) si pe urma functioneaza laptopul dupa cum ai norocul !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.