Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PANOU FOTOVOLTAIC PENTRU O CENTRIFUGA


Vizitator bucovineanu

Postări Recomandate

Vizitator bucovineanu
post-35650-139829599371_thumb.jpgBuna seara ,domnilor am o problema ,mai bine zis ce vreau sa fac; am o stupina la care nu am sursa de curent ,am nevoie de circa 60 w pentru o centrifuga de extras miere, aceasta functioneaza la 12v .Am fost azi la cineva care are panouri fotovoltaice ,acestea au urmatoarele caracteristici:Pmax 230W Vmp29,6 Imp 7,78 Voc36,8 Isc8,34 ,pretul e f bun .Cum sa fac sa alimentez centrifuga ,ce fel de regulator sa folosec ,pot incarca un acumulator de 12v ? Accept sugestii si sfaturi ,multumesc anticipat.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Un controler MPPT costa mai mult decat panoul. De ce nu luati un panou de 100W care are tensiunea corecta pentru incarcare pentru 12V . Un controler obisnuit PWM de 6-10Ah care costa 120-150 lei ,o baterie de 50AH si sa rezolvat. Un releu de limitare la descarcarea bateriei comandat tot de la controlerul solar tip steca sau altele.

Link spre comentariu

nu ai nevoie de un MPPT la puterea aia ! e stupid . MPPT se renteaza de la 1Kw in colo ... tu ai nevoie de un controller PWM de 12V 20A si atat e cam 100ron unu .e o mare prostie sa pui panou direct pe baterii pentru ca o sa le distruga in max jumate de an ... bateriie cu plumb trebuie incarcate in 3 stagii .

Link spre comentariu

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări