Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
Ledoasa

Boilerul consumă prea mult

Recommended Posts

Am o provocare pt.voi tineretul(eu neputincioasa am cautat pe net toata noaptea dar în zadar): boiler olxmpic electric apollo 4 ce consum de curen are ? Cred ca are 70 de ani,ca mine si e scos din liste, din magazine,nu stie nimeni nimic de el. Eu l-am cumparat cu tot cu casa. Cred ca a fost razbunarea fostului propietar. Va rog din suflet ,poate aflati ceva despre el,ca a mancat azi noapte,4 kw (in 12 ore),ma asasineaza !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca e reglat pe temperatura maxima, are putere de 2kW si izolatie termica proasta, sunt toate conditiile sa consume atat. Adaugand si un consum zilnic ridicat de apa calda..... asta este !Este boiler de 80 litri, din acela mare ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

daca nu are nici o eticheta pe el , atunci exista o metoda foarte simpla de aflare a consumului electric...! in timpul zilei , cit este lumina afara , scoateti din priza absolut toti consumatorii electrici din priza...deci inclusiv frigiderul ...! la o ora fixa...de exemplu la orele 12,00 trecute fix , scrieti indexul de la contoar , cu zecimale cu tot...! bagati boilerul in priza si il fixati la temperatura lui maxima , apoi il lasati sa mearga exact o ora , dupa ceas...! cititi indexul nou la contoar la orele 13,00 , iar diferenta intre cele 2 valori reprezinta energia electrica MAXIM absorbita din reteaua monofazata , IN TIMP DE O ORA ...! dupa aceea , inmultiti dvs cu numarul maxim de ore cit estimati ca-l veti folosi pe zi ...si , voila CONSUMUL ZILNIC MAXIM al boilerului asasin... :rade:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uau, al treilea topic pe tema consumului in doua zile.deci pana la urma boilerul consuma."olxmpic electric apollo 4" sau mai sigur OLYMPICnici eu nu am gasit date suficiente despre el doar ca poate avea intre 10 si 100lEste fabricat in Egypt de Olympic GroupSpecificationsOlympic Electric Water Heater Apollo4 - 40 LitersWe apply the latest and best inner protection procedures (enamelled / stone) to achieve: - Higher protection against rust and electrochemical reactions for longer tank life.- Resistance to high pressures and tank displacement due to the enamelled coatings high cohesive and bonding capabilities.- Resistance to chemical reactions caused by soluble minerals in water. - Resistance to turbulence friction resulting from water heating - Water purity and no taste.Thermostat controlled (maximum operating temperature 75? C)Thermostat equipped with extra safety thermal cut-out.Low power consumption.Treated paint to resist severe ambient conditions.Fitted magnesium rod for protection against electrochemical reactions ( enamelled Models)Available in sizes ( 10, 20 , 30 , 40, 50, 60 ,80 ,100 ltr. )sursa alibaba.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am decupat eticheta dupa asasin si o pun aici : model: MOKV 122 50-6 HZ 220V CAPACITY: 50 LIT NORMAL PRESSURE(MAX): 60N/cm2 CALIBRATION TEMPERATURE THERMOSTAT(T MAX) SAFETY VALVE PRESSURE(MAX):80 N/CM2 CALIBRATION:99'C ,asta e tot ce am gasit pe eticheta aproape ilizibila. Trebuie neaparat sa înlocuiesc asasinu care e legat direct(deci,nu are stecher)în tabloul de siguranta din apartament. Contorul se afla pe holul scarilor. Toate contoarele asa sunt. Multumesc de raspunsuri,ca eu nu am cu cine ma sfatui,toti prietenii nostrii,sunt fosilati ca noi de 70 de ani. O duminica frumoasa va doresc la toti cei dupa forum.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest tyc

Un boiler de acest fel are o rezistenta de incalzire de 1,5 ...2kW care consuma ... oricum incalzirea apei necesita o cantitate de energie mare .Alternativa la acest consum de curent este un boiler pe gaz .Alta cauza al consumului de energie ar putea fi ... prizele de la alt apartament sa fie conectate pe contorul pe care e si boilerul .Asta se poate vedea usor ,se decupleaza toti consumatorii peste noapte si a doua zi dimineata indexul trebuie sa fie aceelasi cu cel de seara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Avind multi ani de functionare acel boailer desigur ca s-a depus pe elementul incalzitor calcare si cite si mai cite depuneri . Tranferul termic de la rezistenta la apa nu mai este bun ,incalzirea poate merge contimuu dar apa nu mai ajunge la temperatura reglata ,termostatul nu actioneaza ,incalzirea merge continuu, si de aici consumul de curent enorm.Nu strica demontarea rezistentei si curatarea de depuneri,eu cred ca acesta e motivul de consum exagerat de curent.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alea mai noi au rezistente de 1,2kw pana pe la 50 litri si de 1,5 peste,al meu are de 1,2 si merge cam 120 minute parca pana incalzeste 50 litri(sper ca nu ma insel)deci daca il golesti odata ceea ce nu-i mare branza ai bagat scurt cam 2,5(1,2x2) ca sa ai alta apa calda,daca mai si mentine apa o noapte,te duci lejer peste cat ai scris...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bineinteles, asta-i buba!. Cred ca-i timpul!! sa-ti cumperi altu'. :rade:Ma refer la Nostalgic!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tot nu ne-ati spus cu ce va incalziti. Poate ca e momentul pentru o centrala termica de apartament... Asta ar rezolva toate problemele. Daca nu, va recomand un boiler "destept": http://aristonheating.ro/download/Pro-Eco_Pro-Plus.pdf

Citez:

"Funcţia “ECO” constă într-un software de auto-învăţare a consumurilor utilizatorului care permite minimizarea dispersiilor termice şi maximizarea economisirii energetice.

Funcţionarea software-ului “ECO” constă într-o primă perioadă de învăţare de o săptămînă, în care produsul începe să funcţioneze la temperatura setată de utilizator adaptând-o în fiecare zi la necesarul energetic propriu pentru a-i îmbunătăţi economisirea.

La terminarea săptămînii de învăţare, software-ul “ECO” activează încălzirea apei la orele şi în cantitatea stabilită automat de produs urmând consumurile utilizatorului. În perioadele zilei în care nu sunt prevăzute consumuri, produsul asigură totuşi o rezervă de apă caldă."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Un mare fas din punctul meu de vedere,cam cum era ochiul magic la goldstar sau cum naiba ii zicea,crestea luminozitatea in functie de iluminare si-l prezentau de parca era racnetul suprem in materie de economie si automatizare.Probabil are si un pret pe masura,cand o sa inventeze boilerul care intuieste programul meu alambicat o sa fiu primul care il cumpar.Deocamdata un boiler care stie ca nevasta-mea spala sigur vasele in fiecare zi de la 18 la 18 30 si eu fac dus de la 21 la 21 10 nu ma intereseaza,pot face un programator pt asa ceva .Fara suparare...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deocamdata un boiler care stie ca nevasta-mea spala sigur vasele in fiecare zi de la 18 la 18 30 si eu fac dus de la 21 la 21 10 nu ma intereseaza,pot face un programator pt asa ceva .Fara suparare...

Un astfel de produs e pt lumea atehnica care vrea sa aiba apa calda cand deschide robinetul si daca se poate fara costuri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

daca este bine izolat boilerul, daca elementul de incalzire nu are calcar depus pe el si bineinteles daca termostatul functioneaza, consumul este minim dar minimul acesta nu poate fi prea redus intrucat legile fizicii nu pot fi invinse. Mai poate fi redus consumul prin montarea unui agitator care sa uniformizeze temperatura si sa imbunatateasca transferul termic, nu va luati dupa toate prostiile cu ECO si alte aiureli. Cantitatea de caldura necesara se calculeaza cu formula Q = mc (T2-T1)+pierderi = Pxt . Cu cat reducem pierderile cu atat energia consumata este mai mica. Solutia cea mai simpla este refacerea izolatiei, curatarea calcarului si montarea unui filtru cu tripolifosfat la intrarea apei in boiler.Oricum aceeasi cantitate de apa este mai ieftin de incalzit cu gaz decat cu energie electrica.Pe acest forum gasiti cu siguranta un mester care sa va diagnosticheze si ciar sa va rezolve problema.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oricum aceeasi cantitate de apa este mai ieftin de incalzit cu gaz decat cu energie electrica.

Cu gaz din retea da, de vreo 3.5 ori mai ieftin. Cu gaz din butelie, nu, este cu ~20% mai scump.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.