Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Exterior boxe culoarea ciresului sidefat gen mobila.


Vizitator danyelito30

Postări Recomandate

Vizitator danyelito30

As dori care stie sa-mi spuna sau sa-mi explice cum pot realiza la exteriorul unor boxe culoarea ciresului sidefat gen mobila mai pe inteles exact ca boxele tento de kashtan.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

As dori care stie sa-mi spuna sau sa-mi explice cum pot realiza la exteriorul unor boxe culoarea ciresului sidefat gen mobila mai pe inteles exact ca boxele tento de kashtan.

Boxele de kashtan au o finisare cu lac cu luciu pronuntat.Pentru a obtine culoarea ciresului poti alege:- un furnir de cires sau o imitatie.- sunt pe la magazinele de profil diferite tipuri de lacuri la culoarea unor esente de lemn inclusiv de cires.
Link spre comentariu
Vizitator mar_k

mai sunt si alte optiunii inafara de ce le enumerate?

Salut,Fara a preciza din ce materiale ai construit boxele este greu pentru cei care se pricep sa te sfatuiasca in mod util.Boxele originale au fost lacuite cu lac poliesteric pe baza tehnologiei de acum 30 de ani cu ajutorul masinilor de turnat lac si este practic imposibil de reprodus home made.Rezultate apropiate de original poti obtine in cazul in care boxele sunt construite din lemn masiv (panou) din cires, fag, frasin ,tei,(bradul nu-i recomandat) sau MDF/panel furniruit cu esentele enumerate. Un bait ,de preferat o nuanta mai deschisa si una mai inchisa decat cea pe care vrei sa o obtii pentru a avea posibilitatea ca prin combinare sa ajungi cat mai aproape de cea originala iar pentru lacuire foloseste lac matasos (chiar asa se numeste) care pentru a da tenta de sidef trebuie aplicate multe straturi ;atatea cate sunt necesare pentru ca pelicula sa capete consistenta in grosime.Cu rabdare si indemanare vei obtine rezultatul dorit.Succes !
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Presupun ca ai deja boxele confectionate si nu prea sti cum sa le finisezi cit mai simplu, cu mijloace mai mult de hobist. E adevarat ca fara sa pui pe ele furnirul potrivit nu vei obtine aspectul acela pentru care ceri pareri. Cred ca materialul de mai sus iti poate folosi cu prisosinta. Bine era daca puneai o poza cu o boxa confectionata si eventual una originala. E foarte multa munca sa obti acel finisaj cu lac gros , utilizat din abundenta la carcasele rusesti din anii 70 si chiar 80. Il poti imita daca folosesti urmatoarea metoda :.. dupa ce ai toate suprafetele, netede si fara defecte, asaza boxa cu fata cea mai mare in sus. Verifica , folosind un poloboc, orizontalitatea acesteia. Sa nu fie inclinata in nici o directie. Apoi, dintr-o cutie cu lac de parchet toarna direct pe suprafata asa cum este in cutie .Se poate intinde o pelicula groasa de pina la 2mm. Nu iti fie teama, nu aluneca peste margini daca lucrezi cu grija. Daca nu poti din cutie, aplica intii cu pensula, cu mare atenti si foarte gros, apoi torni cu o lingura. Lasi sa se usuce cca o saptamina, dupa care repeti operatia pe latura opusa. Procedeul il aplici la fiecare latura. In mod normal, lacul se intinde intr-o pelicula groasa, compacta si neteda,dar exista posibilitatea sa iasa putin neuniform . De aceea, dupa uscare slefuiesti cu hirtie abraziva umeda nr 330 pina se niveleaza apoi lasi o zi si aplici inca un strat daca e necesar. Il slefuiesti si pe acela si peste el dupa o saptamina poti aplica sprayul indicat de userii anteriori. Boxa sa nu aibe spatele atasat, ca sa o poti aseza pe o scindura (cu scindura in interiorul boxei). Astfel eviti deteriorarea finisajului inca moale. Sa nu asezi boxa , direct pe suprafata finisata chiar daca pare uscata (in interior se "usuca" mai greu. Se pot face 2 fete in aceeasi zi, dupa ce prima s-a uscat cel putin citeva ore. Celelalte 2 , trebuie sa astepte o saptamina. E o metoda empirica , nu are prea mult de-a face cu tehnica profi, dar functioneaza. O varianta mai profesionala este sa folosesti lac epoxidic A+B ...dar eu nu stiu unde gasesti asa ceva de calitate in RO. Se aplica aproape la fel.Succes si sa ne arati ce a iesit.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări