Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema TV Nippon, sasiu 11ak19pro


Postări Recomandate

Va salut colegi forumisti. Este vorba despre un televizor marca Nippon, model 2051, sasiu 11ak19pro. Simptomatologia este urmatoarea: Dupa un anumit timp de la pornire imaginea dispare brusc iar ecranul ramane negru. Alimentarea functioneaza, ledul ramanand verde, insa este imun la orice comanda din telecomanda, nu se intampla nimic, ecranul tot negru ramane. Apoi daca il opresc si il pornesc din nou, nu isi revine, ecranul tot negru este, dar daca il las mai mult, 15-30 minute, apoi porneste normal, cu imagine dar dupa un anumit timp iar isi pierde imaginea si ecranul devine negru. Acest lucru nu se imtampla mereu la acelasi interval de timp de la pornire, uneori se intampla la 5 minute de la pornire, alteori la jumatate de ora sau o ora de la pornire. Mai mentionez ca inainte cu vreo 3 saptamani sa apara aceasta defectiune, imaginea prinsese o nuanta usor verzuie.V-as fi foarte recunoscator daca mi-ati putea da ceva indicatii sa-l pot repara. Este televizorul meu personal.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Despre tensiuni nu zici nimic ? B+, 5V, 8V, +/-14V sunt ok ????Dupa ce apare defectul apare si pe ecran dungi fine verticale sau orizontale ??Da mai multe detalii, e un sasiu mai complex....

Link spre comentariu

Despre tensiuni nu zici nimic ? B+, 5V, 8V, +/-14V sunt ok ????Dupa ce apare defectul apare si pe ecran dungi fine verticale sau orizontale ??Da mai multe detalii, e un sasiu mai complex....

Nu apare nici un fel de dunga, ecranul ramane negru. Am sa masor si tensiunile.
Link spre comentariu

Pune in scurt pini 40 si 41 ai junglei-TDA8842 si porneste TV-ul, daca apare linie orizontala inseamna ca e defect BV-ul - TDA8356 sau unul din rezistentele R714, R715 arsa. Pot fii si lipituri reci la componentele de mai sus.

Link spre comentariu

Pe trafo linii ai 2 potentiometre notate cu screen si G2 :daUrmareste si traseul Hout (procesor pin 40) => C410 => Q604 => trafo driver => Q605, posibil lipituri reci.

Link spre comentariu

Chestiunea e ca de cand am deschis topicul, nu a mai facut fitze. Incep sa cred din ce in ce mai mult ca e vorba de ceva lipituri reci. Maine o sa-l iau la puricat. Voi reveni cu noutati. Multumesc pentru indicatii ambelor useri.

Link spre comentariu

Am revenit cu noutati. De 3 zile merge foarte bine si nu a mai facut nici un fel de problema. Intre timp am verificat tensiunile sursei de alimentare si toate erau bune. Am mai verificat si traseele indicate de colegi mai sus si nu am gasit lipituri reci. Eu cred ca problema a fost de la vreuna din mufele care conecteaza diferite blocuri functionale intre ele sau de la soclul tubului cinescop (vreun contact imperfect, oxidat). E adevarat ca una din aceste mufe am gasit-o pe jumatate scoasa. Oricum ca masura de precatie am scos si am introdus din nou toate aceste mufe. La fel am facut si cu soclul tubului cinescop. Acum de 3 zile merge foarte bine. Multumesc tuturor userilor care m-au ajutat cu indicatii si raspunsuri.

Link spre comentariu

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări