Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
netra

Cu ce "imbrac "incinta

Recommended Posts

A venit timpul sa-mi cosmetizez cutia de difuzoare si m-am oprit la solutia cu autocolant. Am fost prin anumite magazine sa ma orientez ce fel, tip, model, sa-mi cumpar dar m-am intors cu mana goala pentru ca tot autocolantul pe care l-am gasit e de proasta calitate vis-a-vis de cel folosit pe boxele din comert.Ce vreau sa va intreb; ce anume autocolant folosesc producatorii de incinte? eu il vad mai gros si mai dur, un fel de plastic si daca se poate un pont de unde il pot procura.Si a doua intrebare, cum pregatesc suprafata de MDF pentru o lipi ferm autocolantul, mai ales pe muchii? Sa-i trag o mana de vopsea ? cineva mi-a zis sa-i dau cu amorsa nediluata !!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Autocolantul folosit de fabricanti este unul ceva mai special, in sensul ca se lipeste termic. Adica se ia foaia de "autocolant" se incalzeste cu aer cald si apoi se muleaza pe lemn prin vidare, in general. probabil ca mai sunt si alte metode. Parerea mea este sa cauti mai bine, sigur se gaseste si un autocolant de calitate, insa sa stii ca nu se face treaba chiar usor. Daca ai muchii drepte nu-i mare lucru, daca ai fel de fel de brizbizuri treaba se complica.

Share this post


Link to post
Share on other sites

dupa o prealabila chituire si slefuire, incearca o vopsea mata...intinsa cu soricelul, si efectul este deosebit de spectaculos !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Exterior..vinilin pinzat(vinil)lipit cu adeziv(prenadez,napodez,etc iar pe colturi ,colturi la 90*(din diferite materiale inox,crom,plastic sau caociuc)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Autocolantul industrial este termocontractil si dupa ce este aplicat, incinta este introdusa in cuptor cu aer cald.Termocontractil este si cel de pe piata, problema este de cuptor.Autocolantul nu se aplica fara o grunduire + slefuire atenta. De grund adera bine si autocolantul.Si la vopsire se aplica intai un strat de grund, minimum, si se slefuieste atent.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc tuturor pentru raspunsuri.Ca idee, autocolantul tot la cald il voi lipi, adica folosind un feon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.