Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Adaptare panel LCD


ggi
 Share

Recommended Posts

Salutare !Am o nelamurire in legatura cu panelurile LCD; daca pun electronica de la un monitor LCD la un panel de laptop de aceeasi dimensiune, as reusi si altceva in afara de a strica vreuna din ele ? Am un panel de laptop de 15,4" wide si electronica de la un monitor de 17" 3/4. Experiente nu prea as face, mi-e ca se fac praf...Multumesc celor ce-mi raspund.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Panelurile au niste coduri care corespund placilor T-con utilizabile impreuna cu tipul de panel,iar placile T-con corespondentul placi de baza care este in monitor.Deci,doar daca sant identice ar merge 1 la 1. Daca sant diferite.....trebuiesc modificari ale legaturilor!!!!

Link to comment
Share on other sites

In principiu ar merge.Important e sa aiba acelasi conector si sa fie la aceeasi tensiune de alimentare.Altfel trebuie facute ceva modificari.De exemplu pentru conector de 20 sau 30 de pini cauti sau construiesti un adaptor (eu am facut odata unul si a fost OK) iar pentru alimentare trebuie vazut pe schema daca a fost conceputa pentru mai multe tensiuni de alimentare si optional prezenta sau lipsa unor componente pe placa seteaza la ce tensiune se alimenteaza displayul.Partea mai grea e cu modificarea din firmware a formatului (asta daca nu se face automat prin citirea EDID din display.Deci daca mufa se potriveste,cauta ceva datasheet al displayului sa vezi la ce tensiune e 5 sau 3,3V apoi vezi pe placa monitorului ce tensiune are pe alimentarea displayului daca e acceasi cu cea necesara,daca si asta corespunde fa o proba.Daca monitorul nu e ceva mai vechi ar trebui sa mearga.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines