Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor!!! problema sony vaio...


Vizitator emanuel27

Postări Recomandate

Vizitator emanuel27

Va salut... Recent am achizitionat un Sony Vaio vgn nr32z..,fara hard.. , el pornea intra in bios etc..etc.. Ajuns acasa,am luat hardul de laptopul lui fratimiu si l-am pus la sony..a pornit logoul de windovs..apoi ecran albastru...off Acuma ,ori cu hard sau fara,laptopul porneste dar nu afisaza nimic...ramane aprins...daca apas ctr+alt+del se restarteaza..... Acuma,din ce am vazut pe net,hardul original era pe sata 2... eu am pus unul sata1.... sa fie oare aceasta problema... Am inteles ca diferenta dintre sata1 si sata2 e doar de transferul de date.. Astept o parere,o informatie....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator emanuel27

ecranul laptpopului ramane ca si cum ar fi stins laptopul..... ,in timp ce se aprinde am apasat repetat pe F2,dupa catev apasari bipuie de fiecare data cand apas... deci imtra in bios dar nu arata.....E vreo diferenta intre sata 2 si sata1... ceva ce putea sa duca la defectiunea aceasta...?Multumesc pentru raspunsuri..

Link spre comentariu

Ca sa nu iti pierzi vremea cu intalare de windows poti rula la inceput un mini xp sau hiren'ns boot sa vezi daca e ok laptopul , interfetele de sata trebuie sa functioneze fara probleme chiar daca una este sata 1 iar alta sata 2 ! Insa din ce am inteles din explicatiile dvs. eu cred ca aveti vechea problema cu cipsetul de video (posibil defect) vedeti pe iesirea de monitor cum se comporta desi si daca merge pe monitor problema poate fi aceiasi adica cipsetul video ...........

Link spre comentariu

ecranu ramane negru, nu arata nimic,nici macar biosul..

Scoate-i capacul usurel, cu ocazia asta vezi si daca a fost manarit pe video si a sa gasesti bateria de bios. O chestie verde cu o mufa mica. Scoate bateria de bios pret de vreo 5 min, pune-o la loc pune capacul si porneste-l. Daca totul a fost facut corect si nu s-a corupt biosul (de obicei nu se intampla) ar trebui sa porneasca dar..... nu-l porni cu hdd in el. Intra in bios fa setarile de data ora an pune-l booteze de dvd si pune-i un sistem nou. A dat blue screen pentru ca a "simtit" biosul sistem pirat si cum SONY sunt paranoici l-a blocat. N-are leg faptul ca hdd-ul este s-ata 1,2,3 etc. LA Sony e mai usor pentru ca iese doar capacul de jos nu trebuie sa dezmembrezi laptopul. Succes.
Link spre comentariu
Vizitator emanuel27

Am scos mufa la bateria de bios timp de 10-15min, dar acelasi lucru...,blackscreen...Am incercat si pe monitor extern si nimic...tot ecran negru...Ce inseamna bios corupt?? se poate rezolva....?

Link spre comentariu

Mai greu. Trebuie programator de memorii dump pentru modelul respectiv sau daca nu biosul de la producator si editat dumpul extras de pe memoria placii.La sony destul de rar am intalnit bios corupt. Cred ca altceva e acolo si a coincis cu montarea hdd-uli. Sau hdd-ul a fost defect si pleznit southbridge desi ca 90% banuiesc placa video magarita cu aer cald cat sa il vanda. E plina piata de lepse de genul asta. Pe Okazii daca gaseti un laptop neatins de aer cald te poti inchina ca la o virgina. Cum se prezinta placa de baza are urme de flux pe ea in zona chipsetului video? chipsetul e mai inchis la culoare? sau northbridge are urme de flux? pentru ca mai nou "sudorii in aer cald" preventiv incalzeasc tot ce are pastila de siliciu ca doara nu-i face rau.

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări