Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest emanuel27

Ajutor!!! problema sony vaio...

Recommended Posts

Guest emanuel27

Va salut... Recent am achizitionat un Sony Vaio vgn nr32z..,fara hard.. , el pornea intra in bios etc..etc.. Ajuns acasa,am luat hardul de laptopul lui fratimiu si l-am pus la sony..a pornit logoul de windovs..apoi ecran albastru...off Acuma ,ori cu hard sau fara,laptopul porneste dar nu afisaza nimic...ramane aprins...daca apas ctr+alt+del se restarteaza..... Acuma,din ce am vazut pe net,hardul original era pe sata 2... eu am pus unul sata1.... sa fie oare aceasta problema... Am inteles ca diferenta dintre sata1 si sata2 e doar de transferul de date.. Astept o parere,o informatie....

Link to comment
Share on other sites

Guest emanuel27

ecranul laptpopului ramane ca si cum ar fi stins laptopul..... ,in timp ce se aprinde am apasat repetat pe F2,dupa catev apasari bipuie de fiecare data cand apas... deci imtra in bios dar nu arata.....E vreo diferenta intre sata 2 si sata1... ceva ce putea sa duca la defectiunea aceasta...?Multumesc pentru raspunsuri..

Link to comment
Share on other sites

Ca sa nu iti pierzi vremea cu intalare de windows poti rula la inceput un mini xp sau hiren'ns boot sa vezi daca e ok laptopul , interfetele de sata trebuie sa functioneze fara probleme chiar daca una este sata 1 iar alta sata 2 ! Insa din ce am inteles din explicatiile dvs. eu cred ca aveti vechea problema cu cipsetul de video (posibil defect) vedeti pe iesirea de monitor cum se comporta desi si daca merge pe monitor problema poate fi aceiasi adica cipsetul video ...........

Link to comment
Share on other sites

ecranu ramane negru, nu arata nimic,nici macar biosul..

Scoate-i capacul usurel, cu ocazia asta vezi si daca a fost manarit pe video si a sa gasesti bateria de bios. O chestie verde cu o mufa mica. Scoate bateria de bios pret de vreo 5 min, pune-o la loc pune capacul si porneste-l. Daca totul a fost facut corect si nu s-a corupt biosul (de obicei nu se intampla) ar trebui sa porneasca dar..... nu-l porni cu hdd in el. Intra in bios fa setarile de data ora an pune-l booteze de dvd si pune-i un sistem nou. A dat blue screen pentru ca a "simtit" biosul sistem pirat si cum SONY sunt paranoici l-a blocat. N-are leg faptul ca hdd-ul este s-ata 1,2,3 etc. LA Sony e mai usor pentru ca iese doar capacul de jos nu trebuie sa dezmembrezi laptopul. Succes.
Link to comment
Share on other sites

:rade: '' Recent am achizitionat un Sony Vaio vgn nr32z..,fara hard.. , el pornea intra in bios etc..etc..'' Pasajul asta mi-a scapat userul porscheg are dreptate scoateti bateria (reset bios ) timp de 5 min. si problema se va rezolva !
Link to comment
Share on other sites

Guest emanuel27

Am scos mufa la bateria de bios timp de 10-15min, dar acelasi lucru...,blackscreen...Am incercat si pe monitor extern si nimic...tot ecran negru...Ce inseamna bios corupt?? se poate rezolva....?

Link to comment
Share on other sites

Mai greu. Trebuie programator de memorii dump pentru modelul respectiv sau daca nu biosul de la producator si editat dumpul extras de pe memoria placii.La sony destul de rar am intalnit bios corupt. Cred ca altceva e acolo si a coincis cu montarea hdd-uli. Sau hdd-ul a fost defect si pleznit southbridge desi ca 90% banuiesc placa video magarita cu aer cald cat sa il vanda. E plina piata de lepse de genul asta. Pe Okazii daca gaseti un laptop neatins de aer cald te poti inchina ca la o virgina. Cum se prezinta placa de baza are urme de flux pe ea in zona chipsetului video? chipsetul e mai inchis la culoare? sau northbridge are urme de flux? pentru ca mai nou "sudorii in aer cald" preventiv incalzeasc tot ce are pastila de siliciu ca doara nu-i face rau.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines