Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest balanandrei10

Cum se desface un laptop ?

Recommended Posts

Guest balanandrei10

Salutare .... Am si eu o intrebare care ma framanta de foarte mult timp ....Am desfacut ceva laptopuri la viata mea dar de fiecare data cand a fost sa il montez la loc nu mai stiam exact unde venea fiecare surub ..... In concluzie CUM SE DESFACE UN LAPTOP ? :sparge:

Link to comment
Share on other sites

Eu cand desfac aparate cu multe suruburi (si de multe feluri) le grupez pe marimi intr-o cutie cu despartituri, in ordinea in care le-am dat jos.Daca "ma pierd" la montaj, numar cate gauri de un anumit fel am si caut care grupa de suruburi potrivesc acolo. Important e sa nu se puna suruburi normale in loc de autofiletante si invers. Daca raman suruburi si merita, desfac aparatul. Daca nu... nu :).Am cunoscut un tip care avea o cutioaca cu sute de surubele si isi alegea de acolo cand monta aparatul la loc. E vorba de camere video si d-alea..

Link to comment
Share on other sites

eu nu folosesc nimic ajutator dar daca as folosi as face-o in doua moduri:1. as lua o tabla sub care as monta un magnet puternic si as pune suruburile pe tabla dupa aceea as schita cu un marker nepermanent schema/dispunerea suruburilor.2. as inscriptiona o coala de hartie sau as lua parts manualul respectiv listat si as disune suruburile acolo unde sunt schitateSper ca nu ma luati la ture cu limba romana. ...as... :speriat

Link to comment
Share on other sites

Cand dau jos "primul strat" (tastatura de exemplu) fac o schita simpla pe o coala de hartie (un dreptunghi pe care notez locul aproximativ unde au fost suruburile) si toate suruburile in cutia nr. 1. Unele pot fi mai lungi, notez unde anume. Uneori rezulta si alte piese mici. Se pot nota si conectoarele desfacute, ca sa nu fie uitate.Dupa asta... alt dreptunghi si ce rezulta merge in cutia nr. 2.La fel pentru display. Cu 3-4 cutiute se cam rezova totul (casolete mici de alimente de exemplu).Metoda e buna mai ales atunci cand aparatul ramane desfacut mult timp (astepti sa gasesti o piesa).

Link to comment
Share on other sites

Ala ce spunea de autofiletante chia m-a pus pe ganduri.Eu unul nu am gasit de astea de la antice 486,la Toshiba PII si la cele acuale,din zilele noastre.La majoritatea e notat ce si de unde desfaci,sunt si altele la care nu,depinde.Sunt unele la care ai desfacut 20-30 de suruburi si gata la altele poti desface si 60-80 depinde de model.

Link to comment
Share on other sites

Pe dracu autofiletante la laptop. Sunt 3-4 modele mari si late. De obicei 2 modele 2.5mm diferite ca lungime sa nu si 2 modele de 2mm. Albe si negre. Atat inginerie pentru 4-5 feluri de suruburi. Unii chiar se plictisesc grav daca deschid topicuri de genul asta.

Link to comment
Share on other sites

Guest balanandrei10

Am vrut sa aflu metoda fiecaruia pentru a-mi face niste idei. Tot cea cu foaia si markerul e cea mai buna :d :da

Link to comment
Share on other sites

Am vrut sa aflu metoda fiecaruia pentru a-mi face niste idei. Tot cea cu foaia si markerul e cea mai buna :d :da

daca nu ai memorie vizuala ...da este buna metoda...sau chiar se pot face poze pentru fiecare etapa de demonatre...dar sustin si eu ce au spus colegii mai sus ....totul tine de experienta si atentie (n-ai cum sa le incurci) . Cu timpul si experienta dobandita char poti sa ajungi sa anticipezi amplasarea clipsurilor si a suruburilor...in functie de producatrul echipamentelor.PS: o parte din producatori noteaza tipul suruburilor (ex:M3 x 10 mm) pe partile metalice.... si de ce nu , in ultima etapa...exista SM-uri care prcizeaza fiecrare etapa de demontare/montaresa
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines