Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
vsl_virgil

defect sasiu 11ak 30

Recommended Posts

Buna seara,acest sasiu porneste din st/by dar nu apare fit.led.se stinge din rosu dar verde nu se mai aprinde ,incercat toate variantele din forum si din depanatorul 29 dar nu am reusit nimic mai putin sa inlocuiesc stv ului sau procesorul,daca a mai intalnit cineva acest def.sa ma ajute cu o idee.multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prima:-posibil ca ledul DOAR sa se stinga si sa nu se faca verde;(sant cazuri)-decuplati baza final linii si vedeti daca apar impulsuri;Toate celelalte banuiesc ca le-ati verificat(tensiuni de alimentare,schimbat condi din baza BU,condi de 100nf/250v,sursa verificata pe bec,pornit sursa fara MCR,schimbat condi de 47nf din primar)

Share this post


Link to post
Share on other sites

sursa verificata pe bec 111v, c100nf 250v inlocuit,memoria inlocuita cu una noua dar cu cea noua porneste din st/by cu vol + si nu prog.+ decuplat final linii 2,7v alternativ,verificat tot ce a-ti enumerat mai sus si tot nimic. suspectez stv ul!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

In baza tranzistorului driver trebuie sa aveti aproximativ -1v-TENSIUNE NEGATIVA, altfel va porni TV-ul la Pastele cailor !!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inainte de a suspecta STV-ul verificati cele 2 diode smd de pe circuitul din baza BU 808DFI si de ce nu,si CI. de cadre (decuplatii alimentarea).Succes!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca ceva ar fi defect in linii ledul ar trebui sa revina in rosu.Eu sincer nu am intalnit niciodata ca sa se stinga rosu si sa ramana stins doar daca cumva pe partea de verde e ceva defect.Sonor are tvul?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai v-a intrebat un coleg: aveti tensiune negativa in baza la BU?!?! Decuplati baza si ...verificati!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Daca ai tensiune pozitiva (ai zis ca ai + 2.7v) atunci nici impulsuri linii nu exista => oscilator blocat. Conditia ca sa ai impulsuri linii => trebuie sa ai tensiune negativa, aproximativ -1V.

Verifica Q601 (stx112) posibil sa fie in scurt, R422 intrerupt sau stv2248 defect.

Share this post


Link to post
Share on other sites

1)exista 2 tensiuni diferite de 5V2)saptamana trecuta parca a fost un defect asemanator--ars final cadre3)led-ul verde se aprinde cand apare tens de 8V,prin dioda ce se sprijina pe 5V

post-27339-139829591192_thumb.png

post-27339-139829591202_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.