Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

constructie incinte


Guest bogdanmironvasile
 Share

Recommended Posts

Guest bogdanmironvasile

am o intrebare din ce se construiesc incintele de difuri din pal sau osb care este mai bun ?//

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

eu as opta pentru pal minim 18 mm, nemelaminat, e si mai accesibil la pret. o foaie de pal nemelaminat cu dimensiunile de 2070x2800 e la depozitele de pal in jur de 110-120 lei cu debitatul inclus. iti calculezi dimensiunile pieselor, faci incadrarile pe foaie si dupa ce ajungi cu ele acasa te iei direct de surubarit. daca ai ceva forme pe semirotund, le lasi mai mari si ti le tai singur cu pendularul ca acolo taie numai la drept.din lungimea, respectiv latimea foii de pal mai lasi vreo cativa centimetri ca se mai curata la circular sau mai sunt colturi lovite si sa nu ai surprize. sau poti incerca si MDF-ul. e mai usor de finisat dar e mult mai scump, cel putin dublu la pret. ca si auditie se zice ca ar fi mai bun palul.

Link to comment
Share on other sites

Guest mihaivlad

salut, Totul depinde de ce sunet vrei sa obtii.In principiu, lemnul rezoneaza atat pe freventa emisa de transductor (difuzor) cat si pe armonicele naturale emise de fibrele din care este construit. Acestea sunt armonice de rezonanta. Cu cat interiorul lemnului este mai omogen cu atat armonicele de rezonanta sunt mai putine la numar (frecvente) dar mai puternice (audibile) cu cat este mai eterogen cu atat numarul armonicelor (frecvente) este mai mare si mai putin audibile.Daca ai construi incinte acustice de medii inalte ti-as recomanda OSB-ul pentru a da o culoare mai vaiata sunetului, sau PAL-u pentru a avea un sunet neutru (fiind facut din rumegus, lemnul din care este alcatuit are rezonanta la frecvente foarte mari) si cam aici se limiteaza diferenta intre cele doua.Mai departe te gandesti la pret, care e mai ieftin e de preferat... si mare grija la calculul volumului... difuzorul pe care planifici sa-l cumperi trebuie sa aiba niste indici in special excursia difuzorului, adancimea, frecventa de rezonanta si q-ul. daca nu ai indicatii de volum vei folosi un calc pe net sa iti gasesti volumul optim. Daca are indicatii de volum gen 31-62l in principiu cu cat e mai mare cu atat frecventa rezonatorie a incintei e mai mica (preferabil pentru a atince 45-50 HZ).si nu uita Bass Reflexu trebuie calculat! si desigur incinta trebuie sa fie de doua ori mai voluminoasa decat incintele de tip SealedMult succes!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines